Κώστας Μπαλάφας. Τα αντίρροπα ρεύματα του Αχελώου

Εκδότης:
Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης
Έτος:
2002
ISBN:
9789608703940
Σελίδες:
224
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Κώστας Μπαλάφας. Τα αντίρροπα ρεύματα του Αχελώου
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Κώστας Μπαλάφας. Τα αντίρροπα ρεύματα του Αχελώου
Ο Κώστας Μπαλάφας ανήκει στους σημαντικότερους Έλληνες φωτογράφους του 20ου αιώνα. Γεννήθηκε το 1920 στην Κυψέλη Άρτας, από αγροτική οικογένεια. Φωτογράφησε την Εθνική αντίσταση ενώ μεταπολεμικά εργάστηκε στο φωτογραφικό τμήμα της ΔΕΗ. Οι σκληρές συνθήκες του πολέμου και ο αγώνας του λαού της Ηπείρου για επιβίωση και προκοπή επηρέασαν καταλυτικά τον ψυχισμό του, το φωτογραφικό ύφος και τη θεματογραφία του. Συγχρόνως εξελίχθηκε σε οξυδερκή καταγραφέα της ελληνικής παράδοσης και λαϊκής τέχνης.

Ο "Αχελώος" κατέχει ιδιαίτερη θέση στο έργο του ως μοναδική καταγραφή τεχνικού έργου για τα ελληνικά χρονικά της περιόδου. Η ανέκδοτη ως τώρα αυτή εργασία περιλαμβάνει ιστορικού ενδιαφέροντος ντοκουμέντα από την κατασκευή ενός έργου κολοσσιαίας κλίμακας για την Ελλάδα του '60, καθώς και μια ποιητική καταγραφή από τη γιγαντιαία επέμβαση του ανθρώπου στα σωθικά της ελληνικής γης, την αναπόφευκτη μεταβολή του τοπίου, τη ζωτική αναδιάταξη στον κοινωνικό και πολιτισμικό ιστός της περιοχής.
Τίτλος βιβλίου:Κώστας Μπαλάφας. Τα αντίρροπα ρεύματα του Αχελώου
Εκδότης:Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης
Συντελεστές βιβλίου:Παπαϊωάννου, Ηρακλής, 1962- (Συγγραφέας)
Μπαλάφας, Κώστας, 1920-2011 (Φωτογράφος)
Παπαϊωάννου, Ηρακλής, 1962- (Επιμελητής)
ISBN:9789608703940
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2002
Σημείωση:Διατίθεται και σε σκληρό εξώφυλλο στην τιμή των 40,00 ευρώ. Προλογικά κείμενα: Άρις Γεωργίου, διευθυντής Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, Νίκος Πετούνης, επιβλέπων κατασκευής Η/Υ έργων ΔΕΗ.
Κατηγορίες:Λευκώματα > Φωτογραφικά
Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες > Φωτογραφία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες