Τα σκαλοπάτια της κόλασης

Νουβέλα
Εκδότης:
ΑΛΔΕ Εκδόσεις
Έτος:
2010
ISBN:
9789609451031
Σελίδες:
106
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Τα σκαλοπάτια της κόλασης
Τιμή εκδότη:€5,00
Η τιμή μας: €4,50
στο καλάθι
Τα σκαλοπάτια της κόλασης
Συγγραφέας πολλών μυθιστορημάτων αναγνωρισμένων από το αναγνωστικό κοινό και βραβευμένος με σημαντικές διακρίσεις ο Χρήστος Δεσύλλας αφηγείται τούτη τη φορά την ανθρώπινη κατάπτωση από την κορυφή μέχρι το τελευταίο της σκαλοπάτι.
Συναρπαστική η γραφή, που μεταμορφώνει τους κεντρικούς ήρωες, ως πιόνια σε μία σκακιέρα στην οποία εναλλάσσονται η αθλιότητα με τον θάνατο.
Σκηνικό αυτή τη φορά στη σύγχρονη Αθήνα, σε ένα διώροφο νεοκλασικό σπίτι που ξεχωρίζει ανάμεσα στα χαμηλά σπίτια της γειτονιάς, στεγάζονται πολύπαθες ανθρώπινες φιγούρες, ψυχές που αγωνιούν και προσπαθούν να επιβιώσουν.
Είναι το σπίτι της Πωλέτ που ζει με τα δύο παιδιά της τον Ανδρέα και τη Σοφία, αλλά και τις αναμνήσεις που συνδέονται με την κοσμοπολίτισσα μητέρα ίνδαλμα των ανδρών, γνωστή στους υψηλούς αθηναϊκούς κύκλους ακόμη και σε κείνους των ανακτόρων. Η Πωλέτ παρά τις προσπάθειές της για να της μοιάσει ποτέ δεν τα κατάφερε.
Αντίθετα από τη θαλπωρή ενός πλούσιου γάμου μετράει το φυλλορόημα της ζωής της και τον κατήφορο των δύο παιδιών της, της Σοφίας που προσπαθεί να εισχωρήσει στον καλλιτεχνικό κύκλο χωρίς επιτυχία και του Ανδρέα που καθηλωμένος στο αναπηρικό καροτσάκι, πορεύεται με μία σχιζοφρενή εμμονή για την αδελφή του, επιφέροντας σ' αυτόν, μεγάλες εσωτερικές συγκρούσεις και περιπέτειες.
Ο συγγραφέας με ώριμο λόγο εμφανίζει τις πραγματικές διαστάσεις της καθημερινότητας, χωρίς ωραιοποιήσεις, διαστάσεις που φανερώνουν χάσματα που καταπίνουν ζωές και εξαφανίζουν υπάρξεις.
Ένα βιβλίο που προσφέρει σασπένς και συγκινήσεις στον αναγνώστη.
Τίτλος βιβλίου:Τα σκαλοπάτια της κόλασης
Υπότιτλος βιβλίου:Νουβέλα
Εκδότης:ΑΛΔΕ Εκδόσεις
Συντελεστές βιβλίου:Δεσύλλας, Χρήστος (Συγγραφέας)
ISBN:9789609451031
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2010
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες