Το νομικό καθεστώς των ησυχαστηρίων στην Εκκλησία της Ελλάδος

Εκδότης:
Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Έτος:
2005
ISBN:
9789603019374
Σελίδες:
296
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το νομικό καθεστώς των ησυχαστηρίων στην Εκκλησία της Ελλάδος
Τιμή εκδότη:€24,00
Η τιμή μας: €22,80
Το νομικό καθεστώς των ησυχαστηρίων στην Εκκλησία της Ελλάδος
Το βιβλίο της Μαρίας Τατάγια, δρ Νομικής παρουσιάζει τις θεσμικές συντεταγμένες ενός ιδιότυπου κοινωνικού φαινομένου, του μοναχισμού. Τα Ησυχαστήρια εμφανίζονται ως δικαιικός θεσμός τα τελευταία χρόνια, παρόλα αυτά, η μελέτη ενδιαφέρει όλες τις εκφάνσεις του οργανωμένου μοναχικού βίου, διότι, όπως προκύπτει από την εν λόγω έρευνα, το νομικό καθεστώς των Ησυχαστηρίων ταυτίζεται εν πολλοίς με το αντίστοιχο καθεστώς των μονών Δημοσίου Δικαίου. Το υλικό του βιβλίου έχει ταξινομηθεί σε τέσσερα κεφάλαια. Στο πρώτο κεφάλαιο αναπτύσσεται γενικά ο θεσμός των Ησυχαστηρίων, τα βασικά χαρακτηριστικά τους και η ιδιάζουσα νομική προσωπικότητά τους.
Το δεύτερο κεφάλαιο αναφέρεται στην προσωπική κατάσταση των μοναχών και μελετώνται οι προσωπικές και περιουσιακές τους σχέσεις, διότι, ως γνωστόν, τα άτομα που λαμβάνουν τη μοναχική κουρά περιέχονται σε ιδιαίτερο νομικό καθεστώς. Στο τρίτο κεφάλαιο ερευνάται η διοικητική τους οργάνωση και στο τέταρτο η οικονομική τους διαχείριση.
Το βιβλίο καλύπτει ένα κενό στην ελληνική βιβλιογραφία, καθώς έλλειπε μία συνοπτική μελέτη του μοναχικού βίου. Οι μονές δεν είναι, κατά την άποψη της συγγραφέως, οντότητες εξωκοσμικές, αλλά κοινωνικά φαινόμενα που απαιτούν δικαιική προστασία.
Τίτλος βιβλίου:Το νομικό καθεστώς των ησυχαστηρίων στην Εκκλησία της Ελλάδος
Εκδότης:Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Συντελεστές βιβλίου:Τατάγια, Μαρία (Συγγραφέας)
Παπαστάθης, Χαράλαμπος Κ. (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789603019374
Σειρά εκδότη:Δίκαιο και Θεσμοί
Στοιχεία έκδοσης: 2005
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Θρησκεία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες