Τα Ελοχίμ δεν θα ταραχθούν εις τον αιώνα

Ζητήματα παλαιοδιαθηκικής και μεσοδιαθηκικής γραμματείας
Εκδότης:
Βάνιας
Έτος:
2006
ISBN:
9789602881491
Σελίδες:
285
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Τα Ελοχίμ δεν θα ταραχθούν εις τον αιώνα
Τιμή εκδότη:€12,72
Η τιμή μας: €11,45
στο καλάθι
Τα Ελοχίμ δεν θα ταραχθούν εις τον αιώνα
Η αποκαλυπτική γραμματεία και το Κουμράν είναι μια περιοχή πολύ δελεαστική για όποιον ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει την εξέλιξη της θρησκευτικής σκέψης από την Π. Διαθήκη στην Καινή. Το ενδιαφέρον μας στη συγκεκριμένη περίπτωση περιορίζεται σ' ένα από τα πιο σημαντικά ευρήματα που ανακαλύφτηκαν στα σπήλαια του Κουμράν, το οποίο λόγω του ότι δεν σώθηκε και σε πολύ καλή κατάσταση, άργησε να εκδοθεί σε μια ικανοποιητική μορφή. Πρόκειται για τη λεγόμενη "αγγελική λειτουργία". Εδώ γίνεται μία προσπάθεια να μεταφραστεί από το εβραϊκό πρωτότυπο και να σχολιαστεί.
Η αποκαλυπτική γραμματεία αποτελεί το συνδετικό κρίκο ανάμεσα στην Παλαιά και την Καινή Διαθήκη. Όλα τα βασικά θεολογικά θέματα που συναντά κανείς στην Παλαιά και που σχετίζονται με την αγγελολογία, την έννοια του μεσσία, την έννοια του χρόνου και της εσχατολογίας τα συναντούμε σ' αυτήν. Κύριος και πιο σπουδαίος εκπρόσωπός της είναι το βιβλίο του Ενώχ. Η προσπάθειά μας εστιάζεται στο να δοθεί μια αναλυτική περίληψη του βιβλίου, με ένα σχολιασμό κυρίως των θεμάτων που αναφέρθηκαν πιο πάνω, χωρίς όμως να περιοριζόμαστε μόνο σε αυτά.
Η εβδομηκοντολογία είναι ένας χώρος της παλαιοδιαθηκικής επιστήμης, που ασχολείται με τη μετάφραση των Ο' και τα ποικίλα προβλήματα που απορρέουν από τη χρησιμοποίησή της από την εκκλησία και τη συναγωγή. Ορισμένα από αυτά αποτελούν το αντικείμενο ειδικών μελετών που ακολουθούν.
Ο τόμος κλείνει με σχολιασμό ορισμένων σημαντικών θεολογικά ενοτήτων από την Π. Διαθήκη.
Τίτλος βιβλίου:Τα Ελοχίμ δεν θα ταραχθούν εις τον αιώνα
Υπότιτλος βιβλίου:Ζητήματα παλαιοδιαθηκικής και μεσοδιαθηκικής γραμματείας
Εκδότης:Βάνιας
Συντελεστές βιβλίου:Καϊμάκης, Δημήτριος Β. (Συγγραφέας)
ISBN 10:
ISBN 13:
9602881496
9789602881491
Σειρά εκδότη:
Πρώτη έκδοση: 2006
Τόμος:
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Θρησκεία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες