Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Αιγαίο 1973-1976
Το θέμα του βιβλίου εντοπίζεται στις απαρχές της ελληνοτουρκικής διαφωνίας για το Αιγαίο και συγκεκριμένα στην τριετία από το Νοέμβριο του 1973 έως το Νοέμβριο του 1976. Το διάστημα αυτό είναι σημαντικό για δύο κυρίως λόγους. Πρώτα γιατί στην τριετία αυτή αποτυπώθηκαν, και έκτοτε παραμένουν περίπου αμετάβλητες αποδεικνύοντας αξιοσημείωτη αντοχή στο χρόνο, τόσο οι θέσεις επί της ουσίας των δυο πλευρών όσο και οι αντιλήψεις τους για την προτιμητέα διαδικασία επίλυσής τους. Δεύτερο, στο ίδιο διάστημα αναδείχθηκαν και δοκιμάστηκαν πολιτικές στρατηγικές διαχείρισης του ζητήματος και διαμορφώθηκα ένα είδος ισορροπίας η οποία αν και επισφαλής και υποκείμενη σε κρίσεις αποδείχθηκε ότι δεν ήταν ευμετάβλητη.

Καλλία, Ελένη
Η Ελένη Καλλία γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Θέατρο στη Δραματική Σχολή Πέλου Κατσέλη. Είναι ηθοποιός και έχει ασχοληθεί για μεγάλο διάστημα με τη δημοσιογραφία.
Στο θέατρο συνεργάστηκε με τον Μάνο Κατράκη, τον Μίμη Φωτόπουλο, την Άννα Συνοδινού, τον Σπύρο Ευαγγελάτο, το Εθνικό Θέατρο, τον Τάκη Μουζενίδη, τον Γιώργο Μιχαηλίδη κ.α. Στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο συμμετείχε σε πολλές εκπομπές και σειρές σαν ηθοποιός, αλλά έγραψε και η ίδια και παρουσίασε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές καλλιτεχνικού και κοινωνικού περιεχομένου. Περισσότερα από διακόσια άρθρα της έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά "Γυναίκα", "Ταχυδρόμος", "Θεατρικά", κ.α.
Από το 1995 έως το 2014 δίδαξε δραματολογία και υποκριτική στο Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Καλλιθέας. Το 1997 ίδρυσε τη Σχολή Τέχνης και Τεχνικής του Προφορικού Λόγου στο Δήμο Χαλκιδέων. Έκτοτε διδάσκει τη ρητορική τέχνη (αποτελεσματικός λόγος στην καθημερινή ζωή) σε σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα.