Η τραγωδία της πίστεως

Οι επτά αιτίες που μαραίνουν την πίστη
Εκδότης:
Μπότσης Πέτρος
Έτος:
2009
ISBN:
9789609253970
Σελίδες:
159
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η τραγωδία της πίστεως
Τιμή εκδότη:€8,48
Η τιμή μας: €7,63
στο καλάθι
Η τραγωδία της πίστεως
Λίγα κείμενα απ' αυτά που έχουν γραφτεί για τα θέματα της πίστεως και της εν Χριστώ ζωής γενικότερα, έχουν τη χάρη, τη ζωντάνια, την αμεσότητα μα και την πληρότητα που 'χουν τα κείμενα του μακαριστού επισκόπου Αχρίδος και ήδη αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς. Διαβάζοντας τα κανείς έχει ζωηρή την αίσθηση πως μόνο με θεϊκή έμπνευση μπορούν να συντεθούν τέτοια έργα.
Ο άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς, που έγραψε τα κείμενα αυτά, είναι αρκετά γνωστός πια στο ελληνικό κοινό από αρκετά βιβλία του που κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Είναι σύγχρονος άγιος, ανακηρύχτηκε το 2003 από τη Σερβική Εκκλησία, μα το κύρος κι η ακτινοβολία του έχουν οικουμενικότητα. Σίγουρα ήταν μια από τις σημαντικότερες εκκλησιαστικές μορφές της Ορθοδοξίας κατά τον εικοστό αιώνα. Δίκαια ο Σμέμαν έλεγε πως "ο επίσκοπος Νικόλαος δεν είναι μόνο ένας μεγάλος Σέρβος. Αποτελεί για όλους εμάς τους ορθοδόξους την έκφραση της ορθόδοξης πνευματικότητας και καταλαμβάνει περίοπτη θέση μεταξύ εκείνων που εργάζονται για να κάνουν αιώνια την ορθόδοξη πίστη". [...]

[...] Στο βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας έχουμε σταχυολογήσει μερικά από τα πιο όμορφα και διδακτικά κείμενά του. Τα κείμενά του αυτά προέρχονται από διάφορες πηγές, κυριότερες από τις οποίες είναι τα περιοδικά Orthodox Word, της Ιεράς Μονής Αγίου Γερμανού της Αλάσκας και Orthodox Life της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος του Jordanville (Νέα Υόρκη).
Όλα τα κείμενα του αγίου Νικολάου είναι πραγματικά φωτισμένα. Δε μας γεμίζουν απλά μια ξερή γνώση, αλλά μας εμπνέουν, μας στεριώνουν και μας καθοδηγούν στα μεγάλα θέματα της πίστεως και της εν Χριστώ ζωής.

(από τον πρόλογο του βιβλίου)
Τίτλος βιβλίου:Η τραγωδία της πίστεως
Υπότιτλος βιβλίου:Οι επτά αιτίες που μαραίνουν την πίστη
Εκδότης:Μπότσης Πέτρος
Συντελεστές βιβλίου:Nikolaj Velimirovic, Sveti, 1881-1956 (Συγγραφέας)
Μπότσης, Πέτρος (Μεταφραστής)
Μπότσης, Πέτρος (Επιμελητής)
ISBN:9789609253970
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2009
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Θρησκεία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες