Κοιτάζοντας πίσω

Εκδότης:
Ερμείας
Έτος:
2006
ISBN:
9789602160886
Σελίδες:
492
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Κοιτάζοντας πίσω
Εκτός κυκλοφορίας
Κοιτάζοντας πίσω
Από πολύ καιρό είχα στη σκέψη μου να δημοσιεύσω το βιβλίο αυτό, το περιεχόμενο του οποίου καλύπτει τα πρώτα τριάντα χρόνια της ζωής μου, μια περίοδο που έζησα πολύ έντονα και είναι -το λιγότερο- παρεξηγημένη.
Η απόφασή μου να γράψω αυτό το βιβλίο οφείλεται στον αείμνηστο Κωνσταντίνο Τσάτσο, ο οποίος με παρωθούσε συνεχώς και με επιμονή να το πράξω, τονίζοντας πάντοτε την ιερή υποχρέωση που είχα να εκθέσω δημόσια τις αναμνήσεις μου, κυρίως από την περίοδο της κατοχής. Έτσι, με την ευκαιρία αυτή, το βιβλίο συνδέθηκε και με τα γεγονότα της περιόδου του μεσοπολέμου ανατρέχοντας ως το 1918 -έτος που γεννήθηκα- και επεκτάθηκε ως το 1949, έτος τερματισμού της εσωτερικής πολεμικής περιπέτειας της χώρας.
Θεώρησα λοιπόν, υποχρέωσή μου να φέρω στη δημοσιότητα ορισμένα γεγονότα αυτής της περιόδου, όχι μόνον επειδή είναι εν πολλοίς άγνωστα στο ευρύτερο κοινό, αλλά και γιατί έχουν διαμορφώσει εντυπώσεις, που είναι εντελώς άσχετες με την ιστορική πραγματικότητα.
Το πιο δύσκολο τμήμα του βιβλίου είναι εκείνο που αναφέρεται στην πολιτεία και τη δράση του πατέρα μου κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα.
Προσπάθησα -και ελπίζω ότι ως κάποιο σημείο το κατόρθωσα- να είναι απαλλαγμένα από οποιαδήποτε συναισθηματική φόρτιση όσα γράφω στο μέρος αυτό του βιβλίου.
[...] Γεώργιος Ι. Ράλλης
Τίτλος βιβλίου:Κοιτάζοντας πίσω
Εκδότης:Ερμείας
Συντελεστές βιβλίου:Ράλλης, Γεώργιος Ι. (Συγγραφέας)
ISBN:9789602160886
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2006
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Ιστορία > Ελληνική Ιστορία > Νεότερη Ελληνική Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες