Ο Κρητικός τραγουδιστής

Συλλογή κρητικών μαντινάδων και δημοτικών τραγουδιών τάβλας, στράτας κλπ.
Εκδότης:
Ιστορική Λαογραφική και Αρχαιολογική Εταιρεία Κρήτης
Έτος:
2003
ISBN:
9789608563827
Σελίδες:
275
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο Κρητικός τραγουδιστής
Τιμή εκδότη:€15,21
Η τιμή μας: €13,69
στο καλάθι
Ο Κρητικός τραγουδιστής
Η Ιστορική, Λαογραφική και Αρχαιολογική Εταιρεία Κρήτης πριν από τρία χρόνια τίμησε τη μνήμη του Παντελη Βαβουλέ για το εκπαιδευτικό και συγγραφικό του έργο. Στην εκδήλωση εκείνη εκφράστηκε από πολλούς η γνώμη ότι θα έπρεπε τα βιβλία του, επειδή από χρόνια έχουν εξαντληθεί, να επανεκδοθούν. Αμέσως τότε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ι.Λ.Α.Ε.Κ. ανακοίνωσε ότι η Εταιρεία θα επανεκδώσει ένα βιβλίο του. Ύστερα από συζητήσεις με μέλη της οικογένειας Βαβουλέ, η Ι.Λ.Α.Ε.Κ. ανέλαβε να επανεκδώσει το έργο "Κρητικός τραγουδιστής (συλλογή κρητικών μαντινάδων και δημοτικών τραγουδιών τάβλας, στράτας, κλπ.)".

Και έτσι έγινε. Για λόγους σεβασμού στο έργο του μακαριστού Παντελή Βαβουλέ, προτιμήθηκε η φωτοτυπική επανέκδοση του "Κρητικού τραγουδιστή". Στον τόμο προτάχθηκε ένα κείμενο του Παντελή Βαβουλέ για τις κρητικές μαντινάδες, που είχε δημοσιευθεί στο περιοδικό "Κρητική Εστία", τευχ. 33-34, το έτος 1952, και δύο κείμενα· ένα του Βασίλη Χαρωνίτη και ένα του Σταμάτη Αποστολάκη, τα οποία ήταν εισηγήσεις στην εκδήλωση που οργάνωσε η Ι.Λ.Α.Ε.Κ. για να τιμηθεί η μνήμη του.

(από τον πρόλογο του βιβλίου)
Τίτλος βιβλίου:Ο Κρητικός τραγουδιστής
Υπότιτλος βιβλίου:Συλλογή κρητικών μαντινάδων και δημοτικών τραγουδιών τάβλας, στράτας κλπ.
Εκδότης:Ιστορική Λαογραφική και Αρχαιολογική Εταιρεία Κρήτης
Συντελεστές βιβλίου:Βαβουλές, Παντελής Π. (Ανθολόγος)
ISBN:9789608563827
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2003
Σημείωση:Φωτομηχανική ανατύπωση της έκδοσης του Κωνστ. Γ. Αλικιώτη (Χανιά, 1950), με την προσθήκη δύο κειμένων των Βασίλη Χαρωνίτη και Σταμάτη Αποστολάκη για τον Π. Βαβουλέ και ενός κειμένου ("Κρητικές μαντινάδες", περιοδικό "Κρητική Εστία", 1952) του συγγραφέα.
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Ποίηση
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες