Οι "ανδρικές ταυτότητες" στο σχολείο

Ετεροσεξουαλικότητα, ομοφυλοφοβία και μισογυνισμός
Εκδότης:
Επίκεντρο
Έτος:
2006
ISBN:
9789606647499
Σελίδες:
643
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Οι ανδρικές ταυτότητες στο σχολείο
Τιμή εκδότη:€37,52
Η τιμή μας: €33,77
στο καλάθι
Οι "ανδρικές ταυτότητες" στο σχολείο
Το βιβλίο αυτό εξετάζει τη συγκρότηση του «ανδρισμού» στο σχολείο, με πλήθος ερευνητικών στοιχείων από ελληνικά σχολεία.

Πρόκειται για μια μελέτη η οποία συμβάλλει στην επίκαιρη πολιτική και επιστημονική συζήτηση που διεξάγεται τα τελευταία 30 χρόνια διεθνώς τόσο για την κατανόηση των έμφυλων σχέσεων, όσο και για την προώθηση της έμφυλης συμμετρίας.

Ο συγγραφέας υποστηρίζει με πάθος ότι ζητούμενο κάθε πολιτικής -πόσο μάλλον της εκπαιδευτικής- θα πρέπει να είναι η εξεύρεση τρόπων με τους οποίους θα μπορούσαν να εκδηλωθούν και να εκφραστούν όλες οι πλευρές της ανθρώπινης υποκειμενικότητας.

Η μελέτη αυτή παρέχει μια πολύ εμπεριστατωμένη εικόνα του πλέον πρόσφατου θεωρητικού προβληματισμού και των εμπειρικών δεδομένων μιας θεματικής που αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία στον τομέα των κοινωνικών επιστημών και της οποίας οι εκφάνσεις στην ελληνική πραγματικότητα ελάχιστα έχουν διερευνηθεί έως σήμερα. Έτσι, καλύπτει ένα σημαντικό κενό στην ελληνική βιβλιογραφία και συμβάλλει στην εξοικείωση των Ελλήνων αναγνωστών και των Ελληνίδων αναγνωστριών με τη μελέτη των ανδρικών ταυτοτήτων.

Η μελέτη αυτή, φωτίζει με νέο τρόπο επίκαιρα ζητήματα που δεν έχουν απασχολήσει αρκετά στο παρελθόν την ελληνική κοινή γνώμη και την επιστημονική κοινότητα, και για τα οποία υπάρχει σε μεγάλο βαθμό ακόμα μια αμήχανη σιωπή και στο φεμινιστικό κίνημα στην Ελλάδα.

Εκτός από το γεγονός ότι προσφέρει μια νέα μελέτη για τη συγκρότηση του ανδρισμού στο δημοτικό σχολείο, συμβάλλει στην κατανόηση του ανδρισμού και στη συγκρότησή του μέσα σε μια ευρύτερη κοινωνική οργάνωση, ενώ ταυτόχρονα δίνει μια διαφορετική θέαση της εκπαίδευσης, από τη σκοπιά του φύλου.

Το βιβλίο αποκαλύπτει τα περιθώρια παρέμβασης που έχουν όσοι εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία, στη διαδικασία διαπραγμάτευσης ταυτοτήτων των μαθητών και μαθητριών.
Τίτλος βιβλίου:Οι "ανδρικές ταυτότητες" στο σχολείο
Υπότιτλος βιβλίου:Ετεροσεξουαλικότητα, ομοφυλοφοβία και μισογυνισμός
Εκδότης:Επίκεντρο
Συντελεστές βιβλίου:Πολίτης, Φώτης (Συγγραφέας)
ISBN:9789606647499
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2006
Σημείωση:Προλογικό σημείωμα: Δήμητρα Κογκίδου.
Κατηγορίες:Ψυχολογία
Ψυχολογία > Πρακτική Ψυχολογία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Κοινωνιολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες