Μάρκο Πόλο

Από τη Βενετία στην άκρη του κόσμου
Εκδότης:
Ψυχογιός
Έτος:
2009
ISBN:
9789604536238
Σελίδες:
490
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Μάρκο Πόλο
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Μάρκο Πόλο
Ο Μάρκο Πόλο ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος ταξιδευτής στην Ασία, ο άνθρωπος που συνέδεσε για πρώτη φορά την Ανατολή με τη Δύση. Οι περιπέτειες και οι ανακαλύψεις του ενέπνευσαν εκατομμύρια ανθρώπους. Και τώρα, από την πένα του Λόρενς Μπέργκριν έχουμε την πρώτη ολοκληρωμένη και πλήρη βιογραφία του, ένα βιβλίο για την απίστευτη οδύσσεια του Μάρκο Πόλο στο Δρόμο του Μεταξιού, όπως έχει μείνει στην Ιστορία.

Τον συναντάμε ως δεκαεπτάχρονο νεαρό, γόνος πλούσιας οικογένειας της Βενετίας, στο πρώτο του ταξίδι στην Ασία, όπου γίνεται έμπιστος του Κουμπλάι Χαν, ενός από τους πιο ισχυρούς ηγέτες του κόσμου. Ζούμε μαζί του ανάμεσα στους Μογγόλους και στις άλλες φυλές. Μαθαίνουμε τα έθιμα στην αυλή του Μεγάλου Χαν και τον ακολουθούμε κατά την επιστροφή του στη Βενετία, όπου φέρνει μαζί του πλούτη, τις τελευταίες εφευρέσεις και τις συναρπαστικές εμπειρίες είκοσι τεσσάρων χρόνων, τις οποίες διηγήθηκε στο συγκρατούμενό του συγγραφέα Ρουστιτσέλο.

Συνδυάζοντας ιστορικά, βιογραφικά στοιχεία και ταξιδιωτική πεζογραφία, ο Λόρενς Μπέργκριν συντάσσει το χρονικό του άντρα που κατάφερε να επεκτείνει τα όρια της ανθρώπινης γνώσης και φαντασίας.
Τίτλος βιβλίου:Μάρκο Πόλο
Υπότιτλος βιβλίου:Από τη Βενετία στην άκρη του κόσμου
Τίτλος πρωτότυπου:Marco Polo: From Venice to Xanadu
Εκδότης:Ψυχογιός
Συντελεστές βιβλίου:Bergreen, Laurence (Συγγραφέας)
Φρυδά, Έφη (Μεταφραστής)
ISBN:9789604536238
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2009
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Οδοιπορικά
Γενικά Βιβλία > Ταξιδιωτικοί Οδηγοί - Χάρτες > Κόσμος
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες