Μια φορά κι έναν καιρό ένας αγγειοπλάστης...

Εκδότης:
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Έτος:
2007
ISBN:
9789607064677
Σελίδες:
36
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Μια φορά κι έναν καιρό ένας αγγειοπλάστης...
Τιμή εκδότη:€23,33
Η τιμή μας: €21,00
Μια φορά κι έναν καιρό ένας αγγειοπλάστης...
Ο εκπαιδευτικός φάκελος που αναφέρεται στην κεραμική και συγκεκριμένα στα αγγεία του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, από τα γεωμετρικά έως και τα ελληνιστικά χρόνια, δημιουργήθηκε, για να γνωρίσει στα παιδιά πως κατασκευάζονταν τα αγγεία, πως ήταν διακοσμημένα, σε τι χρησίμευαν, καθώς και τα σχήματα και τις ονομασίες τους. Η πραγματοποίησή του οφείλεται στη γενναιόδωρη χορηγία του Ιδρύματος Κυκλαδικού Πολιτισμού, ενός οργανισμού μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε στην Αμερική το 1995. Σκοπός του Ιδρύματος είναι η έρευνα, μελέτη και διάδοση πληροφοριών σχετικά με τον Κυκλαδικό Πολιτισμό και την αρχαία ελληνική τέχνη στην Αμερική.

Το "Μια φορά κι έναν καιρό ένας αγγειοπλάστης..." περιέχει ένα βιβλίο για το δάσκαλο, φωτογραφίες αγγείων σε ηλεκτρονική μορφή, μια σειρά από κάρτες με εικόνες αγγείων και δύο εκπαιδευτικά παιχνίδια.

Το βιβλίο του δασκάλου είναι ένα σύνολο εικονογραφημένων κειμένων που αναφέρονται σε όλα τα στάδια κατασκευής των αγγείων από το κεραμικό εργαστήρι έως τη διάθεσή τους στην αγορά, στις τεχνικής διακόσμησης και στους διαφορετικούς ρυθμούς της αγγειογραφίας, καθώς και στις ονομασίες και τα σχήματα.

Το cd με εικόνες από τα αγγεία του Μουσείου και οι κάρτες, καθώς και τα εκπαιδευτικά παιχνίδια δίνουν τη δυνατότητα στον εκπαιδευτικό να μεταφέρει στα παιδιά τις απαραίτητες πληροφορίες με έναν ευχάριστο και παραστατικό τρόπο.
Τίτλος βιβλίου:Μια φορά κι έναν καιρό ένας αγγειοπλάστης...
Εκδότης:Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Συντελεστές βιβλίου:Πλατή, Μαρίνα (Συγγραφέας)
Μάρκου, Ελένη (Επιμελητής)
Πλατή, Μαρίνα (Επιμελητής)
ISBN:9789607064677
Σειρά εκδότη:Εκπαιδευτικά Προγράμματα
Στοιχεία έκδοσης: 2007
Σημείωση:Εκπαιδευτικός φάκελος που περιέχει το βιβλίο "Μια φορά κι έναν καιρό ένας αγγειοπλάστης...", το ομώνυμο cd, τον φάκελο "Εκπαιδευτικά παιχνίδια" και 14 κάρτες αγγείων.
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία
Παιδικά - Εφηβικά > Γνώσεων > Τέχνες
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες