Πώς να περάσετε τα ψυχομετρικά tests

Εκδότης:
Σύγχρονη Πέννα
Έτος:
2006
ISBN:
9789607591593
Σελίδες:
224
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Πώς να περάσετε τα ψυχομετρικά tests
Τιμή εκδότη:€26,50
Η τιμή μας: €23,85
στο καλάθι
Πώς να περάσετε τα ψυχομετρικά tests
Στις μέρες μας, οι εργοδότες- ιδιωτικές επιχειρήσεις και το Δημόσιο- σχεδιάζουν, κατασκευάζουν και εφαρμόζουν Ψυχομετρικά tests, προκειμένου να συγκεντρώσουν εκείνες τις πληροφορίες που αναζητούν από ένα άτομο για να το προ/επιλέξουν στη δουλειά που το προορίζουν να αναλάβει.
Γιατί η χρήση των ψυχομετρικών tests προσδίδει μεγαλύτερη αντικειμενικότητα στη διαδικασία επιλογής και αξιολόγησης προσωπικού, για το λόγο ότι είναι απαλλαγμένα από την υποκειμενικότητα του αξιολογητή και δεν επηρεάζονται ούτε από τα προσωπικά δημογραφικά χαρακτηριστικά των συμμετεχόντων (ηλικία, φύλο), αλλά ούτε και από διαφορές στη διατύπωση των ερωτήσεων, που είναι κοινή για όλους τους συμμετέχοντες.
Όπως συμβαίνει όμως σε όλες σχεδόν τις ανθρώπινες δραστηριότητες, έτσι και στις δοκιμασίες επιλογής ανθρώπινου δυναμικού, χρειάζεται συστηματική εξάσκηση από την πλευρά του υποκειμένου. Ακριβώς, αυτόν το σκοπό υπηρετεί το ανά χείρας βιβλίο. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό, ευσύνοπτο και ελεγμένης αποτελεσματικότητας βιβλίο.
Τα Ψυχομετρικά tests είναι χωρισμένα σε τρία μέρη:
- Χαρακτηριστικά της Ψυχομετρίας και των Ψυχομετρικών tests
- Τests με τη μέθοδο της παραγοντικής ανάλυσης του Thurstone (γλωσσική ικανότητα, αριθμητική ικανότητα, λογικοί συλλογισμοί: γλωσσικός συλλογισμός, αριθμητικός συλλογισμός)
- Ψυχομετρικά tests μέσω Διαδικτύου.
Τίτλος βιβλίου:Πώς να περάσετε τα ψυχομετρικά tests
Εκδότης:Σύγχρονη Πέννα
Συντελεστές βιβλίου:Νικηφορίδου, Ηρώ Κ. (Συγγραφέας)
Ελευθεριάδης, Αντώνης Ι. (Συγγραφέας)
ISBN:9789607591593
Στοιχεία έκδοσης: 2006
Κατηγορίες:Ψυχολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες