Ελληνικές παροιμίες

Εκδότης:
Αίολος
Έτος:
2006
ISBN:
9789605211837
Σελίδες:
127
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Ελληνικές παροιμίες
Τιμή εκδότη:€12,17
Η τιμή μας: €10,95
στο καλάθι
Ελληνικές παροιμίες
[...] Όπως και τα παραμύθια έτσι και οι παροιμίες μπορούν ν' αποτελέσουν πολύτιμο υλικό για τη μελέτη του τρόπου συμπεριφοράς και των εθνικών χαρακτηριστικών ενός λαού ή μιας ομάδας. Στα σύντομα αυτά κείμενα αντικατοπτρίζονται η φύση και ο χαρακτήρας ενός λαού και φανερώνονται οι συνήθειες, οι απόψεις, ο τρόπος που αισθάνεται, που σκέπτεται και που κρίνει. Όποιος, λοιπόν, θέλει να γνωρίσει τον τρόπο με τον οποίο σκέπτεται κι αισθάνεται ένας λαός, την οξύνοια και την επιδεξιότητά του, θα πρέπει να μελετήσει και τις παροιμίες του.
[...] Η παρούσα συλλογή περιέχει έναν περιορισμένο αριθμό από τις υπάρχουσες παροιμίες, τις πιο κοινές κι αυτές που χρησιμοποιούνται περισσότερο. Παρατηρούμε ότι πολλές είναι σχεδόν ταυτόσημες με τις ελληνικές, μερικές δε πανομοιότυπες. Μέσα σε παρένθεση παρατίθεται η μετάφραση και με πλάγια η αντίστοιχη ιταλική παροιμία. Όπου δεν υπάρχει μετάφραση, η ελληνική συμπίπτει με την ιταλική.
(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Στο βιβλίο αυτό περιλαμβάνονται οι πιο συνηθισμένες ελληνικές παροιμίες με παράλληλη μετάφραση στα ιταλικά και αντιστοίχησή τους με ιταλικές δίνοντάς μας την ευκαιρία να διακρίνουμε έντονες ομοιότητες. Το βιβλίο κοσμείται με γκραβούρες ιταλών λαϊκών καλλιτεχνών που φυλάσσονται, οι περισσότερες, στη Μαρκιανή Βιβλιοθήκη της Βενετίας.
Τίτλος βιβλίου:Ελληνικές παροιμίες
Εκδότης:Αίολος
Συντελεστές βιβλίου:Καραγιαννάκη Λούλα (Συγγραφέας)
ISBN:9789605211837
Στοιχεία έκδοσης: 2006
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Εθνολογία, Λαογραφία και Πολιτισμός
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες