Εδώ γ*μ*ν ασερνικούς, και συ γυρεύεις νύφη!

Ένα «εγχειρίδιο» για όσους δυσκολεύονται να δουν τα πράγματα όπως είναι… / #469 ξεδιάντροπες παροιμίες, επίκαιρες και χρήσιμες σε κάθε περίπτωση!
Εκδότης:
Θερμαϊκός
Έτος:
2024
ISBN:
9786185607302
Σελίδες:
64
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Εδώ γ*μ*ν ασερνικούς, και συ γυρεύεις νύφη!
Τιμή εκδότη:€6,67
Η τιμή μας: €6,00
Εδώ γ*μ*ν ασερνικούς, και συ γυρεύεις νύφη!
«[…] Η συγκυρία, ο χρόνος, ο χώρος και η διάθεση μέσα στην οποία η βωμολοχία και το χιούμορ αναπτύσσονται, έχουν άρρηκτη σχέση και δυναμική!
»[…] Η βωμολοχία σε αυτήν τη λαογραφική της μορφή είναι η πατίνα που αν αφαιρεθεί ή παραφραστεί απειλεί τελικά το ειδικό βάρος της παράδοσης αιώνων. Κι αυτό γιατί δεν έχει ως σκοπό να θίξει κάποιον, αλλά εκδηλώνεται ως ψυχολογική αντίδραση και ειλικρίνεια, ενώ άλλες φορές μπορεί να χρησιμοποιείται ως απλός τρόπος αφορισμού και περιπαιχτικής διάθεσης. Οι “άσεμνες” λέξεις, όταν τίθενται στην κατάλληλη πρόταση, ασκούν μια βαθύτερη νοητική επίδραση, που ερεθίζει θετικά τον αναγνώστη. Ίσως αυτή είναι η πιο τρανή απόδειξη της σοφίας του ελληνικού πνεύματος που γεννιέται με τον Αριστοφάνη και ωριμάζει μέχρι τις μέρες μας…»
Τίτλος βιβλίου:Εδώ γ*μ*ν ασερνικούς, και συ γυρεύεις νύφη!
Υπότιτλος βιβλίου:Ένα «εγχειρίδιο» για όσους δυσκολεύονται να δουν τα πράγματα όπως είναι… / #469 ξεδιάντροπες παροιμίες, επίκαιρες και χρήσιμες σε κάθε περίπτωση!
Εκδότης:Θερμαϊκός
Συντελεστές βιβλίου:Δημητριάδης Γρηγόρης (Επιμελητής)
Δημητριάδης Γρηγόρης (Ανθολόγος)
ISBN:9786185607302
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2024
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Εθνολογία, Λαογραφία και Πολιτισμός
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες