Περιβαλλοντική πολιτική και οικολογική κρίση

Εκδότης:
Ελληνικά Γράμματα
Έτος:
2006
ISBN:
9789604426034
Σελίδες:
358
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Περιβαλλοντική πολιτική και οικολογική κρίση
Εκτός κυκλοφορίας
Περιβαλλοντική πολιτική και οικολογική κρίση
Αυτό που σήμερα αποτελεί το λεγόμενο περιβαλλοντικό ζήτημα έχει διαφοροποιηθεί ως προς το περιεχόμενο και τις διαστάσεις του από το πρόβλημα της καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος με τη στενή του έννοια.
- Η ανάδυση παγκόσμιας εμβέλειας περιβαλλοντικών προβλημάτων, οι ποικίλες εκφάνσεις και οι πολυσχιδείς επιδράσεις τους στην καθημερινότητα των ατόμων όχι μόνο έχουν συμβάλει στο μετασχηματισμό της συζήτησης για τη σχέση μεταξύ ανθρώπου και φύσης, για τα αίτια και τις διαστάσεις της οικολογικής κρίσης, αλλά προβάλλουν επίσης πιεστικά την ανάγκη για μεταβολή συγκεκριμένων αντιλήψεων και πρακτικών.
- Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, το εγχείρημα της σύναψης μιας διεθνούς συμμαχίας για την αντιμετώπιση της οικολογικής κρίσης και για την προώθηση του στόχου ενός βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης έχει να ξεπεράσει τα εμπόδια της ύπαρξης ποικίλων υπερεθνικών συμφερόντων και ανταγωνισμών, διαφορετικών εθνικών στόχων και διοικητικών παραδόσεων, καθώς και την ύπαρξη διαφορετικών επιπέδων ανάπτυξης της περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών ανά την υφήλιο.
- Σκοπός αυτού του βιβλίου είναι να μυήσει τον αναγνώστη σε ζητήματα περιβαλλοντικής πολιτικής. Επιδιώκει να συμβάλει στην κατανόηση της ευρύτητας του τομέα της περιβαλλοντικής προστασίας, της συνθετότητας των διαδικασιών για τον προσδιορισμό περιβαλλοντικών στόχων και για την επιλογή των κατάλληλων για την επίτευξη τους εργαλείων, καθώς και της ποικιλομορφίας των παραγόντων που -άμεσα ή έμμεσα- επιδρούν σ' αυτές.
Τίτλος βιβλίου:Περιβαλλοντική πολιτική και οικολογική κρίση
Εκδότης:Ελληνικά Γράμματα
Συντελεστές βιβλίου:Παπαδημητρίου, Ευριπίδης (Συγγραφέας)
Βενιέρης, Δημήτρης (Υπεύθυνος Σειράς)
Παπαθεοδώρου, Χρίστος (Υπεύθυνος Σειράς)
Πετμεζίδου, Μαρία (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789604426034
Σειρά εκδότη:Κοινωνική Πολιτική
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2006
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικολογία-Περιβάλλον
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική > Κοινωνική Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες