Παραγωγή πολυμεσικού υλικού και ηλεκτρονικών δραστηριοτήτων για γλωσσική εκπαίδευση
Ο καθηγητής των γλωσσικών μαθημάτων -ξένης, δεύτερης ή μητρικής γλώσσας- αντιμετωπίζει σήμερα την πρόκληση της μεταφοράς μέρους της δουλειάς του στο διαδίκτυο, είτε για επικουρική χρήση μέσα στην τάξη, είτε για διδασκαλία σε απομακρυσμένο κοινό. Συνεπώς, θα πρέπει να αναπτύξει κατάλληλες τεχνολογικές δεξιότητες ώστε να μπορεί να εφοδιάζει τον υπολογιστή με κάθε είδους πρωτότυπα κείμενα (γραπτά, πολυτροπικά, ηχητικά ή οπτικά), να προετοιμάζει ασκήσεις και δραστηριότητες με βάση αυτό το υλικό και, φυσικά, να τοποθετεί όλο αυτό το διδακτικό/μαθησιακό υλικό σε ιστοσελίδες, ώστε να λειτουργεί στο διαδίκτυο.
Η ανάπτυξη αυτών των τεχνολογικών δεξιοτήτων είναι και ο σκοπός του παρόντος εγχειριδίου. Στόχος του είναι να υποστηρίξει τους καθηγητές γλωσσικών μαθημάτων αλλά και τους προπτυχιακούς ή μεταπτυχιακούς φοιτητές των Τμημάτων Ξένων Γλωσσών καθώς και των Φιλολογικών και Παιδαγωγικών Τμημάτων, αναλύοντας τη διαδικασία μετατροπής πρωτότυπων κειμένων κάθε είδους σε ψηφιακά αρχεία υπολογιστή, και εξηγώντας συστηματικά, με την παράθεση παραδειγμάτων, τη χρήση λογισμικών και τον τρόπο παραγωγής γλωσσικών ασκήσεων σε μορφή κατάλληλη για δημοσίευση στο διαδίκτυο.
Τίτλος βιβλίου: | Παραγωγή πολυμεσικού υλικού και ηλεκτρονικών δραστηριοτήτων για γλωσσική εκπαίδευση |
---|
Εκδότης: | Εκδόσεις Πατάκη |
---|
Συντελεστές βιβλίου: | Αρβανίτης, Παναγιώτης, επίκουρος καθηγητής (Συγγραφέας) Παναγιωτίδης, Παναγιώτης Μ. (Συγγραφέας)
|
ISBN: | 9789601619927 | Εξώφυλλο βιβλίου: | Μαλακό |
---|
Σειρά εκδότη: | Θετικές Επιστήμες | Σελίδες: | 140 |
---|
Στοιχεία έκδοσης: | Νοέμβριος 2006 | Διαστάσεις: | 24x17 |
---|
Ηλικίες: | | Σειρά βιβλίων: | Θετικές Επιστήμες |
Κατηγορίες: | Επιστήμες > Θετικές > Πληροφορική > Πολυμέσα Επιστήμες > Θεωρητικές > Παιδαγωγική |

Γονιδέλλης, Απόστολος Ε.
Ο Απόστολος Γονιδέλλης γεννήθηκε στα Λουτρά της Λέσβου και ασχολείται πολλά χρόνια με τα γράμματα. Εδώ και πολύ καιρό ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με την μελέτη της Αρχαίας Ελλάδας και συγκεκριμένα με την Ελληνική Προϊστορική Παράδοση και το Ελληνικό Κοσμογονικό και Θεογονικό σύστημα. Θεωρείται δε ένας από τους λίγους εξειδικευμένους ερευνητές των έργων του Ησιόδου. Είναι τακτικό μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών και έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. Αρθρογραφεί σε περιοδικά και εφημερίδες και έχει δώσει, και συνεχίζει να δίνει, μεγάλο αριθμό διαλέξεων προωθώντας θέματα που αφορούν τον ελληνισμό. Εκτός όλων αυτών είναι ενεργό μέλος σε διάφορους πολιτιστικούς και φιλανθρωπικούς συλλόγους και οργανισμούς.