Σοκολάτα, η θεϊκή τέρψη

Εκδότης:
Ελευθερουδάκης
Έτος:
2006
Σελίδες:
160
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Σοκολάτα, η θεϊκή τέρψη
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Σοκολάτα, η θεϊκή τέρψη
Κακάο - το μυστηριώδες ποτό των Αζτέκων, που μας ήρθε τον 16ο αιώνα από τη Νότια Αμερική μέσω των Ισπανών κατακτητών και γνώρισε τεράστια επιτυχία στην Ευρώπη. Ενώ στην αρχή το νέο ποτό της μόδας ήταν αποκλειστικό προνόμιο στις Αυλές ηγεμόνων και βασιλιάδων, με την εξέλιξη της βιομηχανικής παραγωγής το κακάο σημείωσε ραγδαία εξάπλωση· η σοκολάτα κατέκτησε την Ευρώπη.
Τον 19ο αιώνα δημιουργήθηκε μια βιομηχανία γύρω από τη σοκολάτα, της οποίας η καρδιά χτυπούσε στην Ελβετία. Από την εξέλιξη αυτή επωφελήθηκαν πολύ τα ζαχαροπλαστεία και τα γλυκοποιεία που, προσφέροντας μια μεγάλη ποικιλία από θεσπέσιες τούρτες, υπέροχα τουρτάκια και σοκολατάκια, συνέβαλαν στο να γίνει η σοκολάτα ένας ακαταμάχητος πειρασμός. Η σοκολάτα είναι σκέτη απόλαυση και μας φτιάχνει τη διάθεση. Είτε ως παρηγοριά ψυχής τις μουντές μέρες, είτε ως επιβράβευση μετά από μια κουραστική μέρα, η σοκολάτα είναι απαραίτητη. Οι τόσες διαλεχτές λιχουδιές, που συγκεντρώσαμε για σας θα σας ενθουσιάσουν, θα διαπιστώσετε ότι υπάρχει η κατάλληλη συνταγή για κάθε φίλο και φίλη της γλυκιάς αποπλάνησης.
Σοκολάτα φραπέ, μους με σοκολάτα, σαμπαγιόν με σοκολάτα, πουτίγκα σοκολάτας, τρούφες με γέμιση σοκολάτας, πραλίνες, μαντλέν μόκας και τούρτες σοκολάτας. Ακόμα και οι λέξεις μας γεννούν την επιθυμία και, όσο για την παρασκευή, αυτή επιτυγχάνεται γρήγορα και εύκολα και από αρχάριους χάρη στις αναλυτικές μας οδηγίες.
Τίτλος βιβλίου:Σοκολάτα, η θεϊκή τέρψη
Εκδότης:Ελευθερουδάκης
Συντελεστές βιβλίου:Μονσελά, Ειρήνη (Μεταφραστής)
ISBN:
Σειρά εκδότη:Φαγητό και Απόλαυση
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2006, 1η έκδοση
Σημείωση:Συνέκδοση: NGV (Naumann & Gobel Verlagsgesellschaft) (ISBN: 3-625-00049-0).
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Διατροφή, Διαιτητική
Μαγειρική > Ζαχαροπλαστική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες