Χρονο-λόγια

Αναφορές στο χρόνο από την αρχαιότητα στις μέρες μας
Εκδότης:
Εκδόσεις Καστανιώτη
Έτος:
2007
ISBN:
9789600343915
Σελίδες:
295
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Χρονο-λόγια
Τιμή εκδότη:€26,50
Η τιμή μας: €23,85
Χρονο-λόγια
Τι είναι ο χρόνος; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του γνωρίσματα; Ποια σχέση τον συνδέει με την αιωνιότητα, το θάνατο, τον έρωτα; Τι είναι η διάρκεια, η στιγμή, το παρελθόν με τις αναμνήσεις του, το παρόν με τη δράση και το μέλλον με τις προσδοκίες; Πώς τον βιώνουμε στην καθημερινότητα μας και πώς μπορεί να αξιοποιηθεί; Μπορούμε να ζήσουμε ευτυχισμένοι μέσα στο χρόνο που μας έχει δοθεί;
Σ' αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα καταθέτουν τις απόψεις τους φιλόσοφοι, επιστήμονες, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, αλλά και άνθρωποι χωρίς ιδιαίτερες ακαδημαϊκές περγαμηνές. Για όλους αυτούς το ζήτημα του χρόνου αποτέλεσε μια δημιουργική πρόκληση. Ο συγγραφέας, κατά τη διάρκεια ενός οδοιπορικού που κράτησε είκοσι χρόνια, συγκέντρωσε και κατέγραψε τις απόψεις και τους στοχασμούς τους.
Πέραν των προβληματισμών που ενδέχεται να προκαλέσουν στον αναγνώστη οι αναφορές αυτές στο χρόνο, το ρυθμιστή της ατομικής και κοινωνικής μας ζωής, μπορούν να λειτουργήσουν και ως ερέθισμα για όλους εκείνους που έχουν το μεράκι να ασχοληθούν με τις ποικίλες εκφάνσεις του χρόνου.
Τίτλος βιβλίου:Χρονο-λόγια
Υπότιτλος βιβλίου:Αναφορές στο χρόνο από την αρχαιότητα στις μέρες μας
Εκδότης:Εκδόσεις Καστανιώτη
Συντελεστές βιβλίου:Μπαδογιαννάκις, Γιάννης (Συγγραφέας)
ISBN:9789600343915
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 2007
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Φιλοσοφία
Επιστήμες > Θετικές > Φυσική
Ψυχολογία > Γνωστική Ψυχολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες