Ο διαχρονικός δάσκαλος (τ.4)

Ο κρυμμένος και ο φανερός εαυτός μας
Εκδότης:
Μέγας Σείριος
Έτος:
2006
ISBN:
9789607350237
Σελίδες:
189
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο διαχρονικός δάσκαλος
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Ο διαχρονικός δάσκαλος (τ.4)
Ο τέταρτος τόμος της σειράς "Ο Διαχρονικός Δάσκαλος" συμπληρώνει τις έννοιες των τριών προηγούμενων. Αυτοί αναφέρονται στη διδασκαλία που λαμβάνουμε από τη ζωή, από τους Δασκάλους της ανθρωπότητας και από όσα μας αποκαλύπτει η Θέληση του Θεού. Ο τόμος αυτός αναφέρεται στον Δάσκαλο-Εαυτό μας, στη συνείδησή μας. Η συνείδηση μας οδηγεί στην αναγνώριση και στην έκφραση του κρυμμένου Θείου Εαυτού, που είναι ο πανταχού Παρών Θεός. Στο πρώτο κεφάλαιο τίθεται το ερώτημα "ποιος είμαι;".
Στα διηγήματα που ακολουθούν αρχίζουν να δίνονται οι απαντήσεις με συζητήσεις που κάνουν τα πρόσωπα κάθε διηγήματος. Εκφράζονται αμφιβολίες, φόβοι και αντιστάσεις στην αναγνώριση του Δασκάλου-Εαυτού μας. Παράλληλα εκφράζεται και μια βαθιά επιθυμία για την αποκάλυψή Του και για την ένωση μαζί Του.
Στον επίλογο του βιβλίου συμπεριλαμβάνονται αποσπάσματα της διδασκαλίας του Δασκάλου Δημήτρη Κακαλίδη. Ο Δάσκαλος προτρέπει τον άνθρωπο να εμβαθύνει στο είναι του, να γνωρίσει τον Αληθινό Εαυτό του και να πραγματώσει το έργο του. Και ολοκληρώνει το λόγο του λέγοντας στον κάθε άνθρωπο: "...Θεία η δύναμή σου, μα έχεις λησμονήσει ότι ο κόσμος είσαι κι όλα τα μπορείς".

Τίτλος βιβλίου:Ο διαχρονικός δάσκαλος
Υπότιτλος βιβλίου:Ο κρυμμένος και ο φανερός εαυτός μας
Εκδότης:Μέγας Σείριος
Συντελεστές βιβλίου:Λυκιαρδοπούλου, Κλαίρη (Συγγραφέας)
ISBN:9789607350237
Σειρά εκδότη:Ο Διαχρονικός Δάσκαλος
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2006
Τόμος:4
Κατηγορίες:Ψυχολογία > Πρακτική Ψυχολογία > Συμβουλευτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες