Καφέ Σωκράτης

Νέα γεύση φιλοσοφίας
Εκδότης:
Κέδρος
Έτος:
2007
ISBN:
9789600434477
Σελίδες:
288
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Καφέ Σωκράτης
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Καφέ Σωκράτης
Πώς θα ήταν η ζωή χωρίς ερωτήματα; Ο Κρίστοφερ Φίλιπς οργανώνει την πιο πρωτότυπη κοινότητα φιλοσοφικής αναζήτησης, το Καφέ Σωκράτης. Αναζητά την ουσία του «σωκρατίζειν», την τέχνη του να θέτεις ερωτήματα και να τα διερευνάς διεξοδικά γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχουν απόλυτες απαντήσεις. Μεταφέρει το πάθος του για τη φιλοσοφία ως καθημερινή εμπειρία σε μια σειρά φιλοσοφικών συζητήσεων με ελεύθερη συμμετοχή, αλλά με την εξής βασική προϋπόθεση: δεν αρκεί να έχεις το θάρρος να εκφράζεις τη γνώμη σου, αλλά πρέπει επίσης να έχεις το θάρρος να θέτεις τη γνώμη σου υπό αμφισβήτηση.
Το Καφέ Σωκράτης μπορεί να οργανωθεί οπουδήποτε: από σχολεία μέχρι άσυλα και από εστιατόρια μέχρι φυλακές. Το βιβλίο αυτό δεν είναι ένα κλασικό βιβλίο αυτοβοήθειας.
Μεταφέρει τη γνωριμία του συγγραφέα με ανθρώπους κάθε ηλικίας και κοινωνικής τάξης που ενδιαφέρονταν όχι μόνο να γνωρίσουν καλύτερα ποιοί είναι, αλλά να αποκτήσουν ένα νέο τρόπο σκέψης και αντίληψης της ζωής. Καθώς δεν υπάρχουν "μεγάλα" ερωτήματα, στους γλαφυρούς διαλόγους που περιέχονται στο "Καφέ Σωκράτης" εξετάζονται διάφορα θέματα. Από το "Γιατί να θέτουμε ερωτήματα", μέχρι "Πώς είναι δυνατόν ένας ευαίσθητος, έξυπνος άνθρωπος να βρεθεί εγκλωβισμένος σε μια άθλια δουλειά;"· από το "Ποιο είναι το νόημα της ζωής" μέχρι "Τι είναι ο κόσμος;".
Τίτλος βιβλίου:Καφέ Σωκράτης
Υπότιτλος βιβλίου:Νέα γεύση φιλοσοφίας
Τίτλος πρωτότυπου:Socrates Café: A New Taste of Philosophy
Εκδότης:Κέδρος
Συντελεστές βιβλίου:Phillips, Christopher (Συγγραφέας)
Καραβίτη Τζένη (Μεταφραστής)
ISBN:9789600434477
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 2007
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Φιλοσοφία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες