"... Μέτρον άνθρωπος"

Ανθρωποκεντρικά ΙΙ: Μελετήματα για τον άνθρωπο και τον πολιτισμό
Εκδότης:
Αρμός
Έτος:
2007
ISBN:
9789605273767
Σελίδες:
150
Εξώφυλλο:
Μαλακό
... Μέτρον άνθρωπος
Τιμή εκδότη:€10,15
Η τιμή μας: €9,14
"... Μέτρον άνθρωπος"
Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από την έκδοση του βιβλίου μου "Ανθρωποκεντρικά. Φιλοσοφικά μελετήματα" (Αθήνα 1980). Με τον ίδιο τίτλο "Ανθρωποκεντρικά ΙΙ. Μελετήματα για τον άνθρωπο και τον πολιτισμό" επικοινωνώ και πάλι με το ελληνικό κοινό με μια σειρά δοκιμίων - μελετημάτων που έχουν και πάλι στο επίκεντρο τους τον άνθρωπο, το περιβάλλον του, τον πολιτισμό του, τις ανησυχίες του.
Η πολύχρονη παραμονή μου στο εξωτερικό, μου στέρησε μια πιο άμεση επικοινωνία με τους έλληνες αναγνώστες, παρά τα κάποια διαλείμματα. Ελπίζω ότι ο νέος διάλογος μαζί τους θα αποτελέσει και πάλι ευκαιρία για γόνιμο προβληματισμό, για μια ουσιαστικότερη ανταλλαγή απόψεων, ανησυχιών, νοημάτων.
Τα κείμενα έχουν γραφεί στο Μόναχο, στην Αθήνα και κάποια στη Γαλλία (Παρίσι και Στρασβούργο) και αποτελούν δοκιμές για το πρόβλημα του νοήματος, της τρέλας, του τραγικού και της μεταφυσικής, για το μέλλον του ανθρώπου.
Συζητώ στα μελετήματά μου με αμεσότητα και εμπιστεύομαι τους αναγνώστες μου σε ένα οδοιπορικό προσωπικό, που ίσως κάποτε δείχνει παράδοξο.

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)
Τίτλος βιβλίου:"... Μέτρον άνθρωπος"
Υπότιτλος βιβλίου:Ανθρωποκεντρικά ΙΙ: Μελετήματα για τον άνθρωπο και τον πολιτισμό
Εκδότης:Αρμός
Συντελεστές βιβλίου:Πάνου, Σταύρος Δ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789605273767
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 2007
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Φιλοσοφία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες