Το σχήμα της Όλγας Βότση

Εκδότης:
Ευθύνη
Έτος:
2009
ISBN:
9789608150560
Σελίδες:
140
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το σχήμα της Όλγας Βότση
Τιμή εκδότη:€10,60
Η τιμή μας: €9,54
στο καλάθι
Το σχήμα της Όλγας Βότση
Μετά την ζοφερή τετραετία της Κατοχής, ανέτειλε, μαζί με την ελευθερία, και μια νέα γενιά νεοελλήνων ποιητών και όχι μόνο. Στη γενιά αυτή που δίκαια εδόξασε τα γράμματά μας, δυο γυναικείες μορφές εξείχαν στην περιοχή της ποίησης: η κορυφαία Ζωή Καρέλλη και η ευγενής, γνησιότατη συνάλληλή της Όλγα Βότση.
Ξεκίνησε λάμποντας πνευματικά, κατακοσμημένη με την σπάνια αρετή της σεμνότητας, και από χρόνο σε χρόνο ύψωσε ένα έργο, κυρίως ποιητικό, αλλά και στοχαστικό, μιας αξιοζήλευτης γνησιότητας και μιας πυκνής ανθρώπινης ουσίας, έργο που δίκαια, όλο και περισσότερο υψώνεται, προβάλλει και εκτιμάται και από τους σοβαρούς και απροκάλυπτους μελετητές και από τους σταθερούς φίλους του ποιητικού λόγου. Η ελληνική ταυτότητα της σπάνιας αυτής ελληνίδας ποιήτριας συγκερνάται με μιαν οδυνηρή αίσθηση του υπάρχειν που, ωστόσο, φωτίζει η αγάπη και η διαυγής ελληνικότητα, συγκλονίζοντας τον αναγνώστη με την γνησιότητα, την ειλικρίνεια και την φιλανθρωπία της.
Καθήκον ύψιστο, επομένως, η σύνθεση του τόμου αυτού που διευκόλυνε η διακριτική χορηγία του Ιδρύματος Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών, και που ευχαριστεί θερμότατα.
Τίτλος βιβλίου:Το σχήμα της Όλγας Βότση
Εκδότης:Ευθύνη
Συντελεστές βιβλίου:Τσικριτσή - Κατσιανάκη, Χρυσούλα (Συγγραφέας)
Μηλιώνης Νικόλαος Α. (Συγγραφέας)
Κεφάλας, Ηλίας, 1951- (Συγγραφέας)
Κεσμέτη, Νατάσα (Συγγραφέας)
Καργάκος, Σαράντος Ι., 1937-2019 (Συγγραφέας)
Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
ISBN:9789608150560
Σειρά εκδότη:Ursa Minor
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2009
Σημείωση:Περιλαμβάνει επιστολές των: Οδυσσέα Ελύτη, Έφης Αιλιανού, Έλλης Αλεξίου, Νικηφόρου Βρεττάκου, Ι.Ν. Θεοδωρακόπουλου, Χρήστου Μαλεβίτση, Τάκη Σινόπουλου, Τ. Κ. Παπατσώνη, Αθηνάς Ταρσούλη, Άγγελου Τερζάκη, Ιωάννης Τσάτσου, Αγγελικής Χατζημιχάλη, Γιάννη Χατζίνη.
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Ποίηση

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες