Βιβλιοθήκη

Εκδότης:
DeAgostini Hellas
Έτος:
2007
ISBN:
9789604165315
Σελίδες:
397
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Βιβλιοθήκη
Εκτός κυκλοφορίας
Βιβλιοθήκη
Το έργο αυτό καταγράφει τη μυθολογία των αρχαίων Ελλήνων και διατρέχει τα περισσότερα από τα πρόσωπα του θεϊκού και ηρωικού κόσμου που αυτοί δημιούργησαν. Το βιβλίο αποτελείται από τρία μέρη. Το πρώτο αρχίζει με την εξιστόρηση των μεγάλων συγκρούσεων μεταξύ των Τιτάνων και του Δία, και την τελική επικράτηση του Δία. Αποκαλύπτονται οι θεογονικές αντιλήψεις των αρχαίων Ελλήνων και στη συνέχεια γίνεται αναφορά για τη γέννηση των άλλων θεών. Παρουσιάζεται η μυθολογική άποψη σχετικά με τη δημιουργία του ανθρώπινου είδους και τη γενεαλογική εξέλιξή του. Οι μύθοι της Αιτωλίας για τον Μελέαγρο και το κυνήγι του Καλυδωνίου κάπρου, και οι μύθοι της Θεσσαλίας, οι σχετικοί με την Ιωλκό και την Αργοναυτική Εκστρατεία, είναι αυτοί που ολοκληρώνουν το πρώτο μέρος.
Η μυθολογική εξιστόρηση συνεχίζεται τμηματικά και ανά γένη. Το δεύτερο και το τρίτο μέρος καλύπτουν τους απογόνους του ποταμού θεού Ίναχου. Ο Ίναχος ήταν ο απώτερος γενάρχης των ηρώων και των ηρωίδων του Αργείτικου και του Θηβαϊκού Κύκλου. Το δεύτερο μέρος καλύπτει τους μύθους της Πελοποννήσου, το μύθο για τον Περσέα, την Ιών, τον Βελλεροφόντη και τον Πήγασο, καθώς και τους μύθους σχετικά με τον Ηρακλή και τη γενιά του. [...]

(από την εισαγωγή της Μαρίας Βαρδακαστάνη)
Τίτλος βιβλίου:Βιβλιοθήκη
Εκδότης:DeAgostini Hellas
Συντελεστές βιβλίου:Απολλόδωρος (Συγγραφέας)
Βαρδακαστάνη, Μαρία (Μεταφραστής)
ISBN:9789604165315
Σειρά εκδότη:Αρχαίοι Έλληνες Κλασσικοί
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2007
Σημείωση:Ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας: 2.5.2007. Περιλαμβάνεται το πρωτότυπο κείμενο και η μετάφραση στα νέα ελληνικά. Εισαγωγή: Μαρία Βαρδακαστάνη.
Κυκλοφόρησε στα περίπτερα στην τιμή των 5,95 ευρώ.
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Μυθολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες