Η εξίσωση του Θεού

Ο Αϊνστάιν, η σχετικότητα και το διαστελλόμενο σύμπαν
Εκδότης:
Ενάλιος
Έτος:
2007
ISBN:
9789605363024
Σελίδες:
285
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η εξίσωση του Θεού
Τιμή εκδότη:€16,23
Η τιμή μας: €14,61
Η εξίσωση του Θεού
Στα πρωτοποριακά του έργα ο Αμίρ Αξέλ μας κατέστησε κατανοητά τα υψηλά μαθηματικά. Τώρα πράττει το ίδιο σε ένα βιβλίο πραγματικά εκπληκτικού φάσματος: την "Εξίσωση του Θεού".

Προϊόν έρευνας σε όλον τον κόσμο - και συνεντεύξεων με δεκάδες επιφανείς επιστήμονες, η Εξίσωση του Θεού αναλύει τις τελευταίες εξελίξεις στην κοσμολογία, την επιστήμη που μελετά τη φύση του σύμπαντος. Χρησιμοποιώντας τον Αϊνστάιν και τις θεωρίες του για να εξηγήσει τους δεσμούς ανάμεσα στη σχετικότητα και στην κοσμολογία μέσω της «κοσμολογικής σταθεράς» του Αϊνστάιν, ο Αξέλ μάς λέει ότι είναι λες και ο Αϊνστάιν ήταν το φερέφωνο του Θεού, μέσα από το οποίο αποκάλυψε τις πιο ουσιώδεις αλήθειες για το ευρύτερο περιβάλλον μας. Αλήθειες τις οποίες οι επιστήμονες μόλις τώρα επιβεβαιώνουν.

Όμως, ο Αξέλ αποκαλύπτει μία πλευρά του Αϊνστάιν - του ανθρώπου - την οποία κανείς άλλος δεν έχει φέρει στο φως. Ο Αξέλ είναι ο πρώτος που μετέφρασε κάποιες επιστολές του Αϊνστάιν, οι οποίες μέχρι προσφάτως βρίσκονταν στα χέρια ιδιωτών. Αυτές οι επιστολές ρίχνουν, νέο φως στη σχέση του Αϊνστάιν με άλλους επιστήμονες και στις πρώιμες προσπάθειές του να αποδείξει την επαναστατική του θεωρία, σύμφωνα με την οποία μία ισχυρή βαρυτική δύναμη θα προκαλέσει την καμπύλωση του φωτός.
Τίτλος βιβλίου:Η εξίσωση του Θεού
Υπότιτλος βιβλίου:Ο Αϊνστάιν, η σχετικότητα και το διαστελλόμενο σύμπαν
Τίτλος πρωτότυπου:God's Equation
Εκδότης:Ενάλιος
Συντελεστές βιβλίου:Aczel, Amir D. (Συγγραφέας)
Τριαδά, Πηνελόπη (Μεταφραστής)
Μπληζιώτης, Νίκος (Επιμελητής)
ISBN:9789605363024
Σειρά εκδότη:Επιστήμες
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2007
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Φυσική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες