Διαλεκτική ψυχολογία

Στα βήματα του Vygotsky
Εκδότης:
Ελληνικά Γράμματα
Έτος:
2007
ISBN:
9789604429066
Σελίδες:
311
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Διαλεκτική ψυχολογία
Εκτός κυκλοφορίας
Διαλεκτική ψυχολογία
Στο βιβλίο αυτό ο Μιχάλης Κουβελάς παρουσιάζει με συστηματικό και διαυγή τρόπο τις σημαντικότερες όψεις της διαλεκτικής ψυχολογίας, προσφέροντας στον αναγνώστη τη δυνατότητα να αποκτήσει μια συνολική εικόνα για τις συνθήκες μέσα στις οποίες συγκροτήθηκε και αναπτύχθηκε αυτός ο επιστημονικός χώρος.
Είναι αλήθεια ότι η διαλεκτική ψυχολογία και η θεωρία της δραστηριότητας, με την οποία συναρθρώνεται, είναι ελάχιστα γνωστές στη χώρα μας. Όμως, η συμβολή τους στην πνευματική φυσιογνωμία του 20ού αιώνα υπήρξε σημαντικότατη, γεγονός που αναγνωρίζεται διεθνώς, κυρίως μέσα από το έργο του Lev Vygotsky, πρωτεργάτη στην ανάπτυξη αυτού του τομέα. Σήμερα, Ευρωπαίοι και Αμερικανοί επιστήμονες που υιοθετούν τις προσεγγίσεις της διαλεκτικής ψυχολογίας έχουν να παρουσιάσουν ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα ερευνητικά αποτελέσματα, των οποίων η απήχηση τόσο στον χώρο της ψυχολογίας όσο και στον χώρο της παιδαγωγικής επιστήμης συνεχώς διευρύνεται.
Η "Διαλεκτική ψυχολογία" του Μιχάλη Κουβελά μπορεί να αποτελέσει την απαρχή μιας συστηματικότερης παρουσίασης και ανάδειξης των επιστημονικών έργων που συνδέονται με τη διαλεκτική ψυχολογία τόσο στη Σοβιετική Ένωση όσο και, πιο πρόσφατα, στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη.

Τζέλα Βαρνάβα-Σκούρα, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών
Τίτλος βιβλίου:Διαλεκτική ψυχολογία
Υπότιτλος βιβλίου:Στα βήματα του Vygotsky
Εκδότης:Ελληνικά Γράμματα
Συντελεστές βιβλίου:Κουβελάς, Μιχάλης (Συγγραφέας)
ISBN:9789604429066
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2007
Κατηγορίες:Ψυχολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες