Κλινική διαιτολογία και διατροφή (τ.2)

Με στοιχεία παθολογίας
Εκδότης:
Ιατρικές Εκδόσεις Π. Χ. Πασχαλίδης
Έτος:
2007
ISBN:
9789603994527
Σελίδες:
519
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Κλινική διαιτολογία και διατροφή
Τιμή εκδότη:€65,00
Η τιμή μας: €61,75
στο καλάθι
Κλινική διαιτολογία και διατροφή (τ.2)
Αυτό το βιβλίο της Κλινικής Διαιτολογίας και Διατροφής μπορεί να είναι ένα πολύ καλό βοήθημα για φοιτητές Τμημάτων Διαιτολογίας και Διατροφής, για φοιτητές Ιατρικών Σχολών και φοιτητές Νοσηλευτικής. Είναι επίσης πολύ χρήσιμο και στους επαγγελματίες Υγείας καθ' όσον προσπαθεί να συνδυάσει ένα ισχυρό θεωρητικό υπόβαθρο με την κλινική πράξη. Ο κύριος σκοπός κάθε κεφαλαίου είναι να συνδυάσει βασικές βιολογικές επιστήμες, όπως βιολογία, βιοχημεία, φυσιολογία, φαρμακολογία και γενετική για τον σκοπό της διαιτητικής πράξης. Ο επιστήμων διαιτολόγος δεν είναι τεχνικός αλλά πρέπει να είναι σε θέση να αξιολογεί τα γενικότερα αλλά πολύ περισσότερο τα διαιτολογικά προβλήματα του ασθενούς, να χορηγεί τη διαιτητική εντολή και να αξιολογεί την αποτελεσματικότητά της.

Στα πρώτα κεφάλαια ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι αρχές διαιτητικής φροντίδας και η διατροφική αξιολόγηση γιατί πάνω σε αυτές τις ενότητες βασίζεται μια επιτυχής λειτουργία ενός Τμήματος Διατροφής σε μία Νοσοκομειακή Μονάδα.

Αυξημένο ενδιαφέρον επίσης έχουν, αλλά και δα έχουν στο μέλλον, οι αλληλεπιδράσεις θρεπτικών συστατικών και φαρμάκων, πολύ περισσότερο όταν στον ασθενή χορηγούνται συνδυασμοί φαρμάκων, αλλά και οι αλληλεπιδράσεις θρεπτικών συστατικών και γονιδίων. Για αυτές τις ενδιαφέρουσες ενότητες, υπάρχουν ξεχωριστά κεφάλαια.

Κάθε κλινικό κεφάλαιο χωρίζεται σε 2 μέρη: το ιατρικό όπου αναπτύσσονται η παθοφυσιολογία της νόσου και η φαρμακευτική της αντιμετώπιση, και το διαιτολογικό μέρος, όπου σε αυτό αναπτύσσονται οι αρχές της διαιτολογικής αντιμετώπισης. Σε όλα αυτά τα κεφάλαια καταδεικνύεται η συνεργασία ιατρού και διαιτολόγου για το γενικότερο όφελος του ασθενούς. [...]

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)
Τίτλος βιβλίου:Κλινική διαιτολογία και διατροφή
Υπότιτλος βιβλίου:Με στοιχεία παθολογίας
Εκδότης:Ιατρικές Εκδόσεις Π. Χ. Πασχαλίδης
Συντελεστές βιβλίου:Ζαμπέλας, Αντώνης (Συγγραφέας)
ISBN:9789603994527
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2007
Τόμος:2/2
Σημείωση:Πρόλογος: Αθανάσιος Παπαβασιλείου, Μιχαήλ Κουτσιλιέρης.
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Διατροφή, Διαιτητική
Υγεία - Διατροφή > Ιατρική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες