Τα παιδιά του Χούριν

Εκδότης:
Αίολος
Έτος:
2007
ISBN:
9789605211936
Σελίδες:
311
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Τα παιδιά του Χούριν
Τιμή εκδότη:€19,70
Η τιμή μας: €17,73
στο καλάθι
Τα παιδιά του Χούριν
Υπάρχουν ιστορίες της Μέσης-γης που μιλούν για εποχές πολύ πριν από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Tέτοια είναι και η ιστορία αυτού του βιβλίου, που εκτυλίσσεται στη μεγάλη χώρα πέρα από τα Γκρίζα Λιμάνια στη Δύση, σε περιοχές που κάποτε διάβαινε ο Δεντρογένης, αλλά που στη συνέχεια πλημμύρισαν από το μεγάλο κατακλυσμό που έβαλε τέλος στην Πρώτη Εποχή του Κόσμου.

Εκείνον το μακρινό καιρό ο Μόργκοθ, ο Σκοτεινός Άρχοντας, ζούσε στο πελώριο φρούριο της Άνγκμπαντ, στην Κόλαση του Σιδήρου στο Βορρά. Και η τραγωδία του Τούριν και της αδελφής του της Νίενορ διαδραματίζεται κάτω από τη σκιά του φόβου της Άνγκμπαντ και του πολέμου που έκανε ο Μόργκοθ ενάντια στα Ξωτικά.

H σύντομη και παθιασμένη ζωή τους καθορίζεται από το απύθμενο μίσος που έτρεφε εναντίον τους ο Μόργκοθ επειδή ήταν παιδιά του Χούριν, του ανθρώπου που τόλμησε να τον αψηφήσει και να τον χλευάσει κατάμουτρα. Έτσι στέλνει εναντίον τους τον πιο τρομερό υπηρέτη του, τον Γκλάουρουνγκ, ένα ισχυρό πνεύμα με μορφή τεράστιου άπτερου δράκου που ξερνά φωτιά. O Σκοτεινός Άρχοντας και ο Δράκοντας επιδιώκουν τους σκοπούς τους σε μια εποχή βαρβαρότητας και καταστροφών, γεμάτη κρησφύγετα, καταδιώξεις, και απέλπιδες προσπάθειες αντίστασης. Αδίστακτος και πανίσχυρος, ο Γκλάουρουνγκ καθόρισε τη μοίρα του Τούριν και της Νίενορ με δόλια και διαβολικά ψέματα, εκπληρώνοντας έτσι την κατάρα του Μόργκοθ.
Τίτλος βιβλίου:Τα παιδιά του Χούριν
Τίτλος πρωτότυπου:The Children of Húrin
Εκδότης:Αίολος
Συντελεστές βιβλίου:Tolkien, John Ronald Reuel, 1892-1973 (Συγγραφέας)
Μπαρουξής, Γιώργος (Μεταφραστής)
Lee, Alan (Εικονογράφος)
Tolkien, Christopher (Επιμελητής)
ISBN:9789605211936
Σειρά εκδότη:Ξένη Λογοτεχνία
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2007
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Μυθιστόρημα Φαντασίας
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες