Σανταράμ

Εκδότης:
Διήγηση
Έτος:
2007
ISBN:
9789607951625
Σελίδες:
973
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Σανταράμ
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Σανταράμ
Το "Σανταράμ" είναι ένα ημιαυτοβιογραφικό μυθιστόρημα που παραπέμπει σε αντίστοιχα επικά έργα (Λόρενς Ντάρελ, Χέρμαν Μέλβιλ).

Ο αφηγητής είναι φυγάς. Μετά το χωρισμό του από τη γυναίκα του και την αδυναμία επαφής με την κόρη του, η ζωή του μεταμορφώθηκε σε μια σκοτεινή άβυσσο. Ήταν νεαρός ερευνητής της φιλοσοφίας κι εξαιρετικός πολιτικός ακτιβιστής στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, αλλά έγινε ένας επαναστάτης που έπνιξε τα ιδανικά του στην ηρωίνη, ένας φιλόσοφος που έχασε την ακεραιότητά του στο έγκλημα, ένας ποιητής που έχασε την ψυχή του σε μία φυλακή υψίστης ασφαλείας, ένας από τους πλέον καταζητούμενους ανθρώπους στην Αυστραλία. Είχε καταδικαστεί σε 19 χρόνια φυλάκιση για ένοπλη ληστεία, αλλά δραπέτευσε από τη φυλακή υψίστης ασφαλείας του Πέντριτζ. Κατέφυγε στη Βομβάη, μέσα στην απίστευτη ποικιλία του όχλου της, μ' ένα διαβατήριο που είχε το όνομα κάποιου Λίντσεϊ και μια πρωτόφαντη χαρά να σκιρτάει στην καρδιά του. Στη Βομβάη η μοίρα έριξε τα χαρτιά της για τον αφηγητή. Εκεί, θα αποκτήσει ένα καινούργιο όνομα· στο εξής θα τον αποκαλούν Σανταράμ, άνθρωπο της ειρήνης του Θεού. Θα ανοίξει ένα νοσοκομείο για τους κατοίκους των παραγκουπόλεων, θα παίξει σε ταινίες του Μπόλιγουντ, θα δημιουργήσει επικίνδυνες σχέσεις με την ινδική μαφία. Από τη Βομβάη θα ξεκινήσει να πολεμήσει στο Αφγανιστάν, στις τάξεις των μαχητών του Ισλάμ...

Η διεθνής κριτική το θεώρησε λογοτεχνικό αριστούργημα ανεκτίμητης ομορφιάς (Kirkus Reviews). Το "Σανταράμ" πέρα από "μεγαλειώδης σάγκα" (London Daily Mail), είναι ένα από εκείνα τα σπάνια μυθιστορήματα στα οποία η ασίγαστη αναζήτηση του καλού αγγίζει το νου και το συναίσθημα.

Η πλοκή του Βιβλίου εντυπωσίασε τους κινηματογραφικούς κύκλους και τα δικαιώματα του αγοράστηκαν από τον Τζόνι Ντεπ με το υψηλό ποσό των δύο εκατομμυρίων δολαρίων. Η ταινία, που θα γυριστεί από την εταιρεία Γουόρνερ Μπρος, θα σκηνοθετηθεί από τη γνωστή Ινδή Μίρα Ναΐρ και θα προβληθεί στις αίθουσες στα τέλη του χρόνου.
Τίτλος βιβλίου:Σανταράμ
Τίτλος πρωτότυπου:Shantaram
Εκδότης:Διήγηση
Συντελεστές βιβλίου:Roberts, Gregory David (Συγγραφέας)
Μούμα, Ευαγγελία (Μεταφραστής)
ISBN:9789607951625
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2007
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες