Λα Φράγκα

Η ιστορία μιας γυναίκας
Εκδότης:
Bell / Χαρλένικ Ελλάς
Έτος:
2007
ISBN:
9789606204937
Σελίδες:
346
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Λα Φράγκα
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Λα Φράγκα
Βενετία, 1893. Μια πόλη γεμάτη μυστήριο και σαγήνη, που η παρηκμασμένη ομορφιά της εξακολουθεί πάντα να γοητεύει. Στα στενά σοκάκια της όλα μπορούν να συμβούν, ν' αλλάξει το πεπρωμένο και η ζωή σου να πάρει έναν πολύ διαφορετικό δρόμο.
Η Μαίρη Γκόρντον, μια Αμερικανίδα από τη Νέα Αγγλία, κόρη πάστορα και γκουβερνάντα, έρχεται στη Βενετία συνοδεύοντας μια μαθήτριά της. Τα χρώματα, οι μυρωδιές, οι φαγωμένες από τον ήλιο και τη βροχή προσόψεις των αρχοντικών της, η ιστορία της που είναι παρούσα σε κάθε γωνιά, την κατακτούν, τη μαγεύουν... Τόσο, που τη μέρα της αναχώρησής της, σαν επιφοίτηση, γεννιέται μέσα της μια απόφαση: δε θα φύγει. Τι την περιμένει στη Νέα Αγγλία; Να γίνει κι εκείνη σύζυγος πάστορα; Για μια κοπέλα καλλιεργημένη, ταλαντούχα, αλλά φτωχή, δεν μπορεί να υπάρξει κάτι περισσότερο. Και σ' αυτό λέει όχι.
Είναι ένα μεγάλο όχι. Όμως έτσι θα μπορέσει να πει ναι στη ζωή. Στον έρωτα. Στην τέχνη. Και στον πόνο.
Οι νέοι αυτοί ορίζοντες θα την οδηγήσουν στη Βιέννη, στη μεγάλη περιπέτεια της Αρ Νουβώ. Κι ύστερα θα επιστρέψει ξανά στη Βενετία όπου θα μεγαλώσει μόνη το παιδί της. Στην καινούρια πορεία που επέλεξε θα ωριμάσει μέσα από ανακαλύψεις και δοκιμασίες, ώσπου τελικά να γίνει αυτή που πραγματικά είναι: μια ελεύθερη γυναίκα και μια μεγάλη ζωγράφος.
Τίτλος βιβλίου:Λα Φράγκα
Υπότιτλος βιβλίου:Η ιστορία μιας γυναίκας
Τίτλος πρωτότυπου:La Fraga
Εκδότης:Bell / Χαρλένικ Ελλάς
Συντελεστές βιβλίου:Sallenave, Daniele (Συγγραφέας)
Κορομηλά, Έφη (Μεταφραστής)
ISBN:9789606204937
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2007
Σημείωση:Το 2005 το "Λα Φράγκα, Η Ιστορία μιας Γυναίκας" βραβεύτηκε με το Grand Prix Jean Giono. Επίσης το 2006 η συγγραφέας τιμήθηκε με το βραβείο Marguerite Duras για το έργο της "Παρ' Όλα Αυτά", καθώς και με το Μεγάλο Βραβείο Λογοτεχνίας της Γαλλικής Ακαδημίας για το σύνολο του έργου της.
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες