Κοσμικές καταστροφές

Εκδότης:
Octavision
Έτος:
2007
ISBN:
9789608812604
Σελίδες:
354
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Κοσμικές καταστροφές
Τιμή εκδότη:€18,03
Η τιμή μας: €16,23
στο καλάθι
Κοσμικές καταστροφές
Υπήρξε άραγε η πρόσκρουση ενός τεράστιου αστεροειδούς στη Γη η αιτία της μαζικής εξαφάνισης των δεινοσαύρων εδώ και εξήντα πέντε εκατομμύρια χρόνια; Αποκολλήθηκε η Σελήνη από τη Γη εξαιτίας σύγκρουσης με κάποιο άλλο πλανητικό σώμα; Μήπως οι ακραίες κλιματικές συνθήκες που εμφανίζονται στον Άρη και την Αφροδίτη, καθρεφτίζουν το παρελθόν μας ή προλέγουν το μέλλον μας; Υπάρχει αλήθεια στις βιβλικές διηγήσεις για το μεγάλο κατακλυσμό; Ας ακολουθήσουμε τους αστρονόμους Clark Chapman και David Morrison στην προσπάθεια τους να δώσουν απαντήσεις σ' αυτά και σε άλλα προκλητικά ερωτήματα, εξερευνώντας μαζί τους νέους επιστημονικούς ορίζοντες. Από αυτή την τολμηρή και αδιάκοπη αναζήτηση της αλήθειας αποκομίζουμε το κέρδος μιας εντυπωσιακά διαφορετικής θέασης του σύμπαντος και των δυνάμεων που το κυβερνούν.

Ένα από τα σημαντικά επιτεύγματα της επιστήμης στη διάρκεια των δύο τελευταίων δεκαετιών ήταν η ανακάλυψη ότι αιφνίδιες, τεράστιες και συχνά απρόβλεπτες δυνάμεις - με λίγα λόγια, καταστροφές - συνέβαλαν στη διαμόρφωση των αστέρων, των πλανήτων και της ίδιας της Γης. Μέχρι πρόσφατα κάθε συζήτηση για καταστροφές στην ιστορία της Γης ήταν συνώνυμη της ψευδεπιστήμης. Σ' αυτό το βιβλίο, όμως, ο Chapman και ο Morrison παραθέτουν στοιχεία για μια νέα άποψη σχετικά με το σύμπαν, η οποία σηματοδοτεί περιόδους σχετικής ηρεμίας με αιφνίδιους κατακλυσμούς. Οι συγγραφείς προσεγγίζουν το θέμα με σαφήνεια και φιλοσοφημένη σοβαρότητα, πράγμα που θα προκαλέσει το ενδιαφέρον κάθε αναγνώστη που έχει πνευματικές ανησυχίες. Η εκ μέρους τους αναζήτηση της αλήθειας μας παρασύρει σε μια εκπληκτική περιπέτεια, από τις ξεχασμένες γωνιές της Γης μέχρι τις μακρινές περιοχές του διαστήματος, αποκαλύπτοντας θαυμαστές ιστορίες που μας βοηθούν στην κατανόηση του σύμπαντος και εξάπτουν τη φαντασία μας. Επισκεπτόμαστε μαζί τους κόσμους που συγκρούονται και αστέρες που εκρήγνυνται, διερευνώντας έτσι τα όρια της ισχύουσας επιστημονικής γνώσης και σκέψης. Παρατηρούμε καταιγισμό κομητών, παρακολουθούμε συγκρούσεις αστεροειδών με τους πλανήτες και κάνουμε υποθέσεις για την τύχη του Ήλιου.

Παρά το γεγονός ότι οι φυσικές καταστροφές είναι εξαιρετικά σπάνιες, οι συνέπειες τους μπορεί να είναι κεφαλαιώδους σημασίας. Στο βιβλίο «Κοσμικές Καταστροφές» οι δύο διακεκριμένοι ερευνητές των πλανητικών συστημάτων προτείνουν μια νέα διαφορετική εκδοχή, για να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε το δυσνόητο σύμπαν.
Τίτλος βιβλίου:Κοσμικές καταστροφές
Τίτλος πρωτότυπου:Cosmic Catastrophes
Εκδότης:Octavision
Συντελεστές βιβλίου:Morrison, David (Συγγραφέας)
Chapman, Clark R. (Συγγραφέας)
Κανέλλος Νίκος (Μεταφραστής)
ISBN:9789608812604
Σειρά εκδότη:Σύγχρονη Επιστήμη και Τεχνολογία
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 2007
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Φυσική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες