Οι θείοι κανόνες "ενάντια στη θρησκεία"

Η αποκάθαρση των ιερών κανόνων
Εκδότης:
Γρηγόρη
Έτος:
2007
ISBN:
9789603335245
Σελίδες:
94
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Οι θείοι κανόνες ενάντια στη θρησκεία
Τιμή εκδότη:€7,50
Η τιμή μας: €6,75
Οι θείοι κανόνες "ενάντια στη θρησκεία"
Στο μικρό αυτό βιβλιαράκι περιλαμβάνονται δύο μικρά νομο-κανονικά μελετήματα. Το πρώτο αποτελεί μια ανασκευή ορισμένων μόνον θέσεων, οι οποίες εκτίθενται στο βιβλίο του ομοτ. καθηγητού κ. Χρ. Γιανναρά "Ενάντια στη θρησκεία". Το δεύτερο αποτελεί μία απάντηση -συμβολή στους προβληματισμούς που παραθέτει ο ομότ. καθηγητής της νομικής σχολής π. Κων. Μπέης στο άρθρο του "Το πρόβλημα των αντιθέσεων στη σύγχρονη (Ελληνική και Ευρωπαϊκή) δημόσια τάξη ιερών κανόνων".

Τα δύο αυτά άρθρα συμπίπτουν στο ότι υποδεικνύεται μέσα απ' αυτά, ότι οι θείοι και ιεροί κανόνες συμβάλλουν αποφασιστικώς και στην ενίσχυση του εκκλησιαστικού γεγονότος και στη σύγχρονη παγκόσμια δημόσια τάξη (Ελληνική - ευρωπαϊκή - οικουνομική).

Προς τούτο αρκεί -χρειάζεται όμως- να γίνεται η διάκριση μεταξύ των πράγματι θείων και ιερών κανόνων και των ποικίλων άλλων ανθρωπίνων -έστω από εκκλησιαστικούς άνδρες -διατάξεων. Και τούτο, γιατί πράγματι μέσα στο σύνολο των κανόνων έχουν εισχωρήσει και διατάξεις, οι οποίες μπορεί να χαρακτηρίζονται ιερές, αλλά δεν είναι και θείες. Δεν είναι θείες και αυθεντικές, γιατί δεν έχουν επικυρωθεί από μια Οικουμενική Σύνοδο.

Τίτλος βιβλίου:Οι θείοι κανόνες "ενάντια στη θρησκεία"
Υπότιτλος βιβλίου:Η αποκάθαρση των ιερών κανόνων
Εκδότης:Γρηγόρη
Συντελεστές βιβλίου:Μπούμης, Παναγιώτης Ι. (Συγγραφέας)
ISBN:9789603335245
Στοιχεία έκδοσης:Αύγουστος 2007
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Θρησκεία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες