Μεστά: ιστορία, λαογραφία

Εκδότης:
Ιδιωτική Έκδοση
Έτος:
2004
Σελίδες:
96
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Μεστά: ιστορία, λαογραφία
Τιμή εκδότη:€7,10
Η τιμή μας: €6,39
στο καλάθι
Μεστά: ιστορία, λαογραφία
Αυτό το εγχειρίδιο προσπαθεί να καταγράψει τη χρονική πορεία του χωριού Μεστά μέσα από ιστορικά γεγονότα, που με το πέρασμα των αιώνων επιρέασαν την εικόνα του αλλά και τον τρόπο ζωής των κατοίκων του.

Η απόδοση των γεγονότων βασίζεται σ' ένα κατανοητό κείμενο, ώστε να μην κουράζεται ο αναγνώστης, αλλά αντιθέτως να του προκαλείται το ενδιαφέρον να γνωρίσει τον τόπο στον οποίο βρίσκεται. Μέσα από ένθετες φωτογραφίες, που μερικές δουλεύτηκαν κάτω από πολύωρη ψηφιακή επεξεργασία, αναπαρίσταται με ρεαλιστικό τρόπο η εικόνα του σήμερα και του χθες, διεγείροντας έτσι τη φαντασία του επισκέπτη να ταξιδέψει πίσω στο χρόνο, περπατώντας σε ιστορικά σημεία του χωριού μέσα από στενά σοκάκια και στοές, που συνθέτουν ένα γνήσιο διάκοσμο μιας άλλης εποχής.

Συγχρόνως γίνεται και μια περιγραφική αναφορά σε μερικά έθιμα και ασχολίες των παλιών, που άλλα από αυτά έχουν σβήσει και άλλα διατηρούνται μέχρι και σήμερα, για να σχηματίσει ο επισκέπτης μια πληρέστερη εικόνα του χωριού Μεστά και από την άποψη των λαογραφικών του γνωρισμάτων.

Γιώργος Α. Παπαλιώδης
Τίτλος βιβλίου:Μεστά: ιστορία, λαογραφία
Εκδότης:Ιδιωτική Έκδοση
Συντελεστές βιβλίου:Παπαλιώδης, Γιώργος Α. (Συγγραφέας)
ISBN:
Στοιχεία έκδοσης: 2004
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Εθνολογία, Λαογραφία και Πολιτισμός
Γενικά Βιβλία > Ταξιδιωτικοί Οδηγοί - Χάρτες > Ελλάδα
Ιστορία > Ελληνική Ιστορία > Νεότερη Ελληνική Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες