Το κορεάτικο βιβλίο της ευτυχίας

Μια μοντέρνα φιλοσοφία ζωής με βάση την αρχαία σοφία της κορεάτικης κουλτούρας
Εκδότης:
Διόπτρα
Έτος:
2024
ISBN:
9786182204405
Σελίδες:
248
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το κορεάτικο βιβλίο της ευτυχίας
Τιμή εκδότη:€15,50
Η τιμή μας: €13,95
Το κορεάτικο βιβλίο της ευτυχίας
Το Κορεάτικο βιβλίο της ευτυχίας σας προσκαλεί να εξερευνήσετε μια γοητευτική κουλτούρα και να μάθετε τον κορεάτικο τρόπο για να έχετε μια πιο γεμάτη και χαρούμενη ζωή.

Σε αυτό το έξυπνο και σαγηνευτικό βιβλίο, η Zitwer μοιράζεται όσα έχει μάθει από αυτή τη συναρπαστική χώρα: έναν ποικιλόμορφο και παγκόσμιο πολιτιστικό και βιομηχανικό κολοσσό με ιδιαίτερη αφοσίωση στις αρχαίες φιλοσοφίες του han, του heung και του jeong (αντοχή, χαρά και η τέχνη του να δίνεις).

Ακολουθούμε τη Zitwer ενώ ταξιδεύει από την πολύβουη πρωτεύουσα Σεούλ σε μια συνάντηση με βουδίστριες μοναχές στα βουνά, από το παράξενο θεματικό πάρκο στην Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη στο τροπικό νησί Τζέτζου, τη γενέτειρα των haenyeo, των υπέργηρων δυτριών, που εμπνέουν τον σεβασμό όλων. Μοιράζεται μαζί μας αστείες ιστορίες από τις πολιτισμικές γκάφες της, ταξιδιωτικές προτάσεις και τοπικές συνταγές, όπως και μαγικές στιγμές κατανόησης και σύνδεσης.

«Ένας μοναχός με προσκάλεσε να πιούμε τσάι, μαζί με έναν διερμηνέα. Του εκμυστηρεύτηκα πόσο αγχωτική ήταν η ζωή μου τον περασμένο χρόνο, καθώς ο σύζυγός μου είχε περάσει από ένα περίπλοκο χειρουργείο. Άρχισα να κλαίω. Ο μοναχός δεν έχασε καιρό. Προτού ακούσει τα μεταφρασμένα λόγια μου, άλλαξε θέμα. “Τώρα είμαστε χαρούμενοι”, είπε μειλίχια. Με άλλα λόγια: Σπαταλούσα πολύτιμες στιγμές του παρόντος κουβαλώντας το άγχος του παρελθόντος. Το παν ήταν η οπτική».
Τίτλος βιβλίου:Το κορεάτικο βιβλίο της ευτυχίας
Υπότιτλος βιβλίου:Μια μοντέρνα φιλοσοφία ζωής με βάση την αρχαία σοφία της κορεάτικης κουλτούρας
Τίτλος πρωτότυπου:The Korean book of happiness
Εκδότης:Διόπτρα
Συντελεστές βιβλίου:Zitwer Barbara J. (Συγγραφέας)
Γιαννίσης Βαγγέλης (Μεταφραστής)
ISBN:9786182204405
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 2024
Κατηγορίες:Ψυχολογία
Ψυχολογία > Πρακτική Ψυχολογία > Συμβουλευτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες