Το ταξίδι του δρόμου του μεταξιού με τον Συαντζάνγκ

Εκδότης:
Κέδρος
Έτος:
2007
ISBN:
9789600434620
Σελίδες:
484
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το ταξίδι του δρόμου του μεταξιού με τον Συαντζάνγκ
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Το ταξίδι του δρόμου του μεταξιού με τον Συαντζάνγκ
«Μια νύχτα του 629 μ.Χ. ένας νεαρός μοναχός ονόματι Συαντζάνγκ έφυγε κρυφά από την Κίνα. [...] Τον Απρίλιο του 645, αφού διένυσε 15.000 χιλιόμετρα στην Ινδία αναζητώντας την αλήθεια, ο προσκυνητής επέστρεψε... Μια μεγάλη λιτανεία μοναχών μετέφερε τα λείψανα, τις εικόνες και τα βιβλία τα οποία είχε φέρει μαζί του από την Ινδία ο μοναχός. Η επιστροφή του ήταν η επιστροφή ενός ήρωα».

Ο Συαντζάνγκ, ο βουδιστής μοναχός που ταξίδεψε από την Κίνα ως την Ινδία στο Δρόμο του Μεταξιού τον 7ο αιώνα, είναι τόσο γνωστός στην Ασία όσο ο Μάρκο Πόλο στη Δύση. Στα δεκαέξι χρόνια που μεσολάβησαν από την αναχώρησή του μέχρι τη θριαμβευτική επιστροφή του το 645, ο εικοσιεπτάχρονος φυγάς είχε γίνει ο πιο γνωστός βουδιστής της Κίνας και ένας από τους πιο ξεχωριστούς ταξιδιώτες του κόσμου. Πολύπλευρη προσωπικότητα - τυχοδιώκτης, διανοούμενος, θεολόγος, ιερέας και πρεσβευτής -, πνεύμα ανήσυχο και οξύ, ενέπνευσε έναν κύκλο θρύλων στην Κίνα και έγινε ήρωας της λαϊκής παράδοσης.

Η Σάλι Χόβεϊ Ρίγκινς είναι η πρώτη Δυτική που ακολούθησε τα ίχνη του ταξιδιού του στο Δρόμο του Μεταξιού. Σ' αυτό το γοητευτικό οδοιπορικό, που περιλαμβάνει και πολλά στοιχεία για τα χρόνια που έζησε ο Συαντζάνγκ στην Κίνα μετά το ταξίδι, περιγράφει την εντυπωσιακή διαδρομή του μέσα στο πλαίσιο των δύο μεγάλων πολιτισμών της Ασίας - του ινδικού και του κινεζικού.
Τίτλος βιβλίου:Το ταξίδι του δρόμου του μεταξιού με τον Συαντζάνγκ
Τίτλος πρωτότυπου:The Silk Road Journey with Xuanzang
Εκδότης:Κέδρος
Συντελεστές βιβλίου:Wriggins, Sally Hovey (Συγγραφέας)
Μηλιαρέσης, Γρηγόρης Α. (Μεταφραστής)
ISBN:9789600434620
Σειρά εκδότη:Terra Incognita
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2007
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Οδοιπορικά
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Θρησκεία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες