Οι ιδρυτές

Η ιστορία της PayPal και των επιχειρηματιών που άλλαξαν για πάντα τη Σίλικον Βάλεϊ
Εκδότης:
Ψυχογιός
Έτος:
2023
ISBN:
9786180152104
Σελίδες:
600
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Οι ιδρυτές
Τιμή εκδότη:€23,30
Η τιμή μας: €20,97
Οι ιδρυτές
Σήμερα οι ιδρυτές της PayPal και οι παλαιότεροι υπάλληλοί τους θεωρούνται από την τεχνολογική βιομηχανία το πιο ισχυρό δίκτυο. Από τότε που άφησαν την PayPal, έχουν δημιουργήσει, χρηματοδοτήσει ή εργαστεί ως σύμβουλοι σε κορυφαίες εταιρείες της εποχής μας, μεταξύ των οποίων οι εξής: Tesla, Facebook, YouTube, SpaceX, Yelp, Palantir και LinkedIn. Ως ομάδα έχουν ηγετική θέση στην καινοτομία και στην επιχειρηματικότητα του 21ου αιώνα. Τα ονόματά τους ξυπνούν πάθη – είναι τόσο αντικείμενο θαυμασμού όσο και αντικείμενο αρνητικών σχολίων.

Ωστόσο, παρ’ όλη την επιρροή τους, η ιστορία για το πού ξεκίνησαν είναι εν πολλοίς άγνωστη. Προτού πυροδοτήσουν την εμπορική κούρσα του Διαστήματος ή την άνοδο των social media ήταν οι άγνωστοι δημιουργοί μιας αυτοσχέδιας διαδικτυακής start-up που λεγόταν PayPal. Κατά την προσπάθειά τους να δημιουργήσουν μία από τις πιο προβεβλημένες εταιρείες στον κόσμο, αντιμετώπισαν σκληρό ανταγωνισμό, εσωτερικές έριδες, την ανάδυση και τη διάδοση των διαδικτυακών απατών και την έκρηξη των ιστοσελίδων την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα. Η επιτυχία τους δηλαδή δεν ήταν καθόλου βέβαιη.

Στο βιβλίο Οι Ιδρυτές ο βραβευμένος συγγραφέας και βιογράφος Τζίμι Σόνι διερευνά τις ταραχώδεις πρώτες μέρες της PayPal. Μέσα από εκατοντάδες συνεντεύξεις και άνευ προηγουμένου πρόσβαση στις εσωτερικές διαδικασίες της εταιρείας, ο Σόνι δείχνει πώς οι σπόροι για τόσο πολλά από αυτά που διαμορφώνουν την καθημερινότητά μας –ταχείας κλιμάκωσης ψηφιακές start-up, Επινοήσεις μη χρηματικών νομισμάτων, ψηφιακή μεταφορά χρημάτων– φυτεύτηκαν πριν από περίπου είκοσι χρόνια. Επίσης αποκαλύπτει τις ιστορίες των αναρίθμητων ατόμων που δε συμπεριλήφθηκαν στα πρωτοσέλιδα και στους πηχυαίους τίτλους αλλά έπαιξαν βασικό ρόλο στην επιτυχία της PayPal.

Ένα έντονο και καθηλωτικό χρονικό για μια σπάνια συνάντηση μεγάλων ταλέντων, η συνεργασία μεταξύ των οποίων είχε ως αποτέλεσμα να αλλάξει για πάντα ο κόσμος μας.
Τίτλος βιβλίου:Οι ιδρυτές
Υπότιτλος βιβλίου:Η ιστορία της PayPal και των επιχειρηματιών που άλλαξαν για πάντα τη Σίλικον Βάλεϊ
Εκδότης:Ψυχογιός
Συντελεστές βιβλίου:Soni Jimmy (Συγγραφέας)
Μπαρουξής, Χρήστος (Μεταφραστής)
ISBN:9786180152104
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2023
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία > Διοίκηση, Μάρκετινγκ, Λογιστική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες