Προσημείωση υποθήκης

Η δικονομική της θεώρηση
Εκδότης:
Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Έτος:
2005
ISBN:
9789603019787
Σελίδες:
306
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Προσημείωση υποθήκης
Τιμή εκδότη:€38,00
Η τιμή μας: €36,10
στο καλάθι
Προσημείωση υποθήκης
Το νέο βιβλίο της αναπληρώτριας καθηγήτριας της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ, Χαρούλας Απαλαγάκη συστηματοποιεί και επιλύει τα κρίσιμα πρακτικά ζητήματα της προσημειώσεως υποθήκης, θεσμού που απαντάται καθημερινά στις συναλλαγές και ανάγεται σε βασικό μοχλό για την εξασφάλιση των απαιτήσεων.
Η προσημείωση υποθήκης, λόγω της κρισιμότητάς της, έχει συχνά απασχολήσει τη βιβλιογραφία και έχει διχάσει τη νομολογία. Το βιβλίο της κ. Απαλαγάκη αξιοποιεί όλο το κρίσιμο υλικό, ιδίως την πλέον πρόσφατη νομολογία και εξετάζει την προσημείωση υποθήκης σε περισσότερα επίπεδα. Ξεκινά από το ουσιαστικό δίκαιο, προχωρά στη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων και καταλήγει στην αναγκαστική εκτέλεση. Η συνδυασμένη αντιμετώπιση του συγκεκριμένου πρακτικά καίριου θεσμού επέτρεψε στη συγγραφέα να απαντήσει σε ερωτήματα, πρακτικά δυσεπίλυτα, ή και αμφισβητούμενα, όπως ενδεικτικά το δικαίωμα του προσημειούχου δανειστή να επισπεύσει αναγκαστική εκτέλεση, πριν την τροπή της προσημειώσεως σε υποθήκη, τη δυνατότητα παραχώρησης συναινετικής προσημειώσεως από τρίτο, τη δικαιοδοσία όταν η προσημείωση αφορά διαφορά με στοιχεία αλλοδαπότητας, τους όρους τροπής της προσημειώσεως σε υποθήκη, την έκταση της ασφαλιζόμενης με την προσημείωση απαιτήσεως, τη σχέση της με την υποθήκη και την εγγραφή προσημειώσεως με βάση διαταγή πληρωμής.
Οι εφαρμοστές του δικαίου θα βρουν στο βιβλίο αυτό το αναγκαίο σύγχρονο υλικό και τις κρίσιμες ερμηνευτικές υποδείξεις, προκειμένου να επιλύσουν με ασφάλεια όσα επιμέρους ζητήματα τους απασχολούν. Εξίσου ασφαλές έδαφος περαιτέρω επεξεργασίας παρέχει το έργο και στους θεωρητικούς του δικαίου.
Τίτλος βιβλίου:Προσημείωση υποθήκης
Υπότιτλος βιβλίου:Η δικονομική της θεώρηση
Εκδότης:Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Συντελεστές βιβλίου:Απαλαγάκη, Χαρίκλεια Α. (Συγγραφέας)
ISBN:9789603019787
Στοιχεία έκδοσης: 2005
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες