Κάθε δικαίωμα και ποίημα, κάθε ποίημα και τραγούδι!
Στην 5τομη σειρά «Κάθε Δικαίωμα και Ποίημα, κάθε Ποίημα και Τραγούδι» η συγγραφέας, Σταυρούλα Βενιέρη, μεταμορφώνει 20 άρθρα της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού σε έμμετρο λόγο, μεταλαμπαδεύοντας ταυτόχρονα ποικίλες ανθρωπιστικές αξίες. Έτσι, τα παιδιά μπορούν με απλό τρόπο να
κατανοήσουν τα δικαιώματά τους, να τα προστατεύουν και να τα διεκδικούν! Κάθε άρθρο περιέχει ενδιαφέρουσες προτάσεις και δράσεις για τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, θέματα συζήτησης των εκπαιδευτικών με τους μαθητές, ιδέες για ζωγραφική και ποικιλία κατασκευών. Ακόμη, συμπεριλαμβάνονται 5 CD με τα τραγούδια των Δικαιωμάτων του Παιδιού που αντιστοιχούν σε κάθε τόμο.
Τα άρθρα - τραγούδια της σειράς είναι τα εξής:
- Όλα τα Παιδιά έχουνε Δικαιώματα!
- Παιδιά, ισότητα και χρώματα!
- Δικαίωμά μου, τ; όνομά μου!
- Προστασία της εθνικότητάς μου!
- Σπίτι και οικογένεια για όλα τα παιδιά!
- Δικαίωμα σημαντικό: νερό, φαγητό, ρουχισμός!
- Η καθαριότητα είναι ομορφιά και πολιτισμός!
- Το παιχνίδι δίνει ζωή!
- Σχολείο: Φάρος φωτεινός!
- Μιλάω ελεύθερα!
- Εκφράζομαι, μοιράζομαι!
- Χαρούμενες ομάδες!
- Υγεία: Το σημαντικότερο αγαθό!
- Μια αγκαλιά για τα παιδιά με αναπηρία!
- Υποστηρίζουμε τα παιδιά από ξένο τόπο!
- ΟΧΙ στην παιδική εργασία!
- Προστατεύω το σώμα μου, είναι δικαίωμά μου!
- Στοπ στην εκμετάλλευση και τη βία!
- Θέλω να ζω ειρηνικά!
- Προστατεύω και τηρώ τα Δικαιώματα των Παιδιών!
Σινιόσογλου Νικήτας
Ο Νικήτας Σινιόσογλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλοσοφία στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Μονάχου και Κέμπριτζ (PhD). Διετέλεσε British Academy Postdoctoral Fellow στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ (2008-2011) και Leverhulme Trust Early Career Fellow στο King's College London (2011-2013). Είναι κύριος ερευνητής στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Τομέας Νεοελληνικών Ερευνών) και έχει διδάξει σε ελληνικά και βρετανικά πανεπιστήμια.
Έχει εκδώσει τα βιβλία: "Plato and Theodoret: The Christian Appropriation of Platonic Philosophy and the Hellenic Intellectual Resistance" (Cambridge University Press 2008), "Radical Platonism in Byzantium: Illumination and Utopia in Gemistos Plethon" (Cambridge University Press 2011), "Αλλόκοτος Ελληνισμός. Δοκίμιο για την οριακή εμπειρία των ιδεών" (Κίχλη 2016, Βραβείο Δοκιμίου του περιοδικού Ο Αναγνώστης 2017), "Μαύρες Διαθήκες. Δοκίμιο για τα όρια της ημερολογιακής γραφής" (Κίχλη 2018).. Δοκίμια και αφηγηματικά κείμενά του έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά: Athens Review of Books, Ποιητική, Νέα Εστία, Δευκαλίων, Μανδραγόρας, Οδός Πανός και (δέ)κατα.
Γράφει για την αστική περιπλάνηση και για τα όρια δοκιμιακού και λογοτεχνικού λόγου.