Κάθε δικαίωμα και ποίημα, κάθε ποίημα και τραγούδι!
Στην 5τομη σειρά «Κάθε Δικαίωμα και Ποίημα, κάθε Ποίημα και Τραγούδι» η συγγραφέας, Σταυρούλα Βενιέρη, μεταμορφώνει 20 άρθρα της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού σε έμμετρο λόγο, μεταλαμπαδεύοντας ταυτόχρονα ποικίλες ανθρωπιστικές αξίες. Έτσι, τα παιδιά μπορούν με απλό τρόπο να
κατανοήσουν τα δικαιώματά τους, να τα προστατεύουν και να τα διεκδικούν! Κάθε άρθρο περιέχει ενδιαφέρουσες προτάσεις και δράσεις για τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, θέματα συζήτησης των εκπαιδευτικών με τους μαθητές, ιδέες για ζωγραφική και ποικιλία κατασκευών. Ακόμη, συμπεριλαμβάνονται 5 CD με τα τραγούδια των Δικαιωμάτων του Παιδιού που αντιστοιχούν σε κάθε τόμο.
Τα άρθρα - τραγούδια της σειράς είναι τα εξής:
- Όλα τα Παιδιά έχουνε Δικαιώματα!
- Παιδιά, ισότητα και χρώματα!
- Δικαίωμά μου, τ; όνομά μου!
- Προστασία της εθνικότητάς μου!
- Σπίτι και οικογένεια για όλα τα παιδιά!
- Δικαίωμα σημαντικό: νερό, φαγητό, ρουχισμός!
- Η καθαριότητα είναι ομορφιά και πολιτισμός!
- Το παιχνίδι δίνει ζωή!
- Σχολείο: Φάρος φωτεινός!
- Μιλάω ελεύθερα!
- Εκφράζομαι, μοιράζομαι!
- Χαρούμενες ομάδες!
- Υγεία: Το σημαντικότερο αγαθό!
- Μια αγκαλιά για τα παιδιά με αναπηρία!
- Υποστηρίζουμε τα παιδιά από ξένο τόπο!
- ΟΧΙ στην παιδική εργασία!
- Προστατεύω το σώμα μου, είναι δικαίωμά μου!
- Στοπ στην εκμετάλλευση και τη βία!
- Θέλω να ζω ειρηνικά!
- Προστατεύω και τηρώ τα Δικαιώματα των Παιδιών!

Cicero, Marcus Tullius, 106-43 π.Χ..
O Μάρκος Τύλλιος Κικέρων (Marcus Tullius Cicero) γεννήθηκε στο Αρπίνο (80 χλμ. νοτιοανατολικά της Ρώμης) στις 3 Ιανουαρίου του 106 π.Χ. Σπούδασε στη Ρώμη ρητορική, φιλοσοφία και νομικά, ενώ ταξίδεψε για μια διετία στην Ελλάδα και τη Μ. Ασία ολοκληρώνοντας τις φιλοσοφικές και ρητορικές του σπουδές. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του ως δικηγόρος το 81 π.Χ., εδραιώνοντας αμέσως τη φήμη του ως ρήτορας, και διακρίθηκε σε πολλά δημόσια αξιώματα. Έγραψε 107 λόγους, θεωρητικά συγγράμματα για τη ρητορική τέχνη, φιλοσοφικές πραγματείες, 774 επιστολές, ποιήματα, ιστορικά έργα και ένα γεωγραφικό σύγγραμμα. Μιλούσε άπταιστα ελληνικά και ασχολήθηκε με μεταφράσεις. Παντρεύτηκε δυο φορές και απέκτησε δυο παιδιά από την πρώτη του σύζυγο. Τον δολοφόνησαν άνθρωποι του Αντωνίου στις 7 Δεκεμβρίου του 43 π.Χ. Αποτέλεσε το πρότυπο της λατινικής πρόζας για τις επόμενες γενιές, δημιούργησε τους επιστημονικούς και φιλοσοφικούς όρους που έλειπαν από τη γλώσσα του, απλοποίησε και διέδωσε τις βασικές αρχές της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας στην Ευρώπη κι επηρέασε τον τρόπο σκέψης της ανά τους αιώνες.