Μέλι

Ένας θησαυρός γαστρονομίας
Εκδότης:
Εκδόσεις iWrite
Έτος:
2023
ISBN:
9789606274374
Σελίδες:
186
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Μέλι
Τιμή εκδότη:€20,00
Η τιμή μας: €18,00
στο καλάθι
Μέλι
Ένα βιβλίο που θα σου… κολλήσει!
Το µέλι υπάρχει ως τροφή από αρχαιοτάτων χρόνων, υπήρξε το πρώτο γλυκαντικό στη διατροφή. Μία φυσική, υγιεινή τροφή απαραίτητη στον οργανισµό, δώρο της φύσης. Άλλωστε επειδή ο άνθρωπος θέλει γλυκές ουσίες, γρήγορα στράφηκε αρχικά στη συλλογή µελιού και αργότερα προσπάθησε να εξηµερώσει τη µέλισσα, δηµιουργώντας την τέχνη της µελισσοκοµίας και εκτρέφοντας µελίσσια σε κουφάλες δένδρων, κοφίνια πλεκτά, αργότερα πήλινες και τέλος ξύλινες κυψέλες µε κινητά πλαίσια.
Πολλοί αρχαίοι ιατροί της εποχής σε όλο τον κόσµο είχαν διαπιστώσει τις βιολογικές και φαρµακευτικές ιδιότητες του µελιού, το οποίο έγινε η βασική γλυκαντική τροφή σε πολλά µέρη του κόσµου και συµπεριλήφθηκε ως βασική τροφή στο διαιτολόγιο τους. Και βεβαίως, το µέλι, εκτός από πολύτιµο για τους ανθρώπους, θεοποιήθηκε και έγινε τροφή των θεών. Στις µέρες µας το µέλι συνεχίζει να είναι ένα µοναδικό προϊόν, το οποίο εκτός από µια γλυκαντική ουσία, µπορεί να δώσει µια απίστευτα µεγάλη ποικιλία δηµιουργικών πιάτων και αποτελεί ένα χρήσιµο υλικό στη σύγχρονη µαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, ενώ είναι πλέον ευρέως γνωστό και επιστηµονικά αποδεδειγµένο ότι το µέλι έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες.
Το παρόν βιβλίο αποτελεί ένα αφιέρωµα για το µέλι και τη γαστρονοµία.
Μέσα από τις εικόνες των µαγειρικών ταξιδιών σε πολλές περιοχές της Ελλάδος, από τις πιο εντυπωσιακές κουζίνες εστιατορίων έως την ξυλόσοµπα της γιαγιάς, πρωταγωνιστής είναι το µέλι.
Έτσι παρουσιάζεται στον αναγνώστη όχι απλά ένα νόστιµο πιάτο, αλλά και το υπέροχο περιβάλλον στο οποίο δηµιουργείται, µε κάθε ιεροτελεστία και µοναδικότητα.

Ένας θησαυρός µαγειρικής όπως δεν έχει παρουσιαστεί ποτέ ξανά, µε σπουδαίες δηµιουργίες ανθρώπων που αγαπούν αυτό που κάνουν. Η κάθε συνταγή ένα πολύτιµο κοµµάτι από ένα ξεχωριστό µέλι που οι µέλισσες παρήγαν και µας το χαρίσαν απλόχερα.
Τίτλος βιβλίου:Μέλι
Υπότιτλος βιβλίου:Ένας θησαυρός γαστρονομίας
Εκδότης:Εκδόσεις iWrite
Συντελεστές βιβλίου:Μπέλτσος Λεωνίδας (Συγγραφέας)
Ζώη Κατερίνα (Επιμελητής)
ISBN:9789606274374
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2023
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Διατροφή, Διαιτητική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες