Ο δρόμος της αγάπης

Εκδότης:
Αλεξάνδρεια
Έτος:
2007
ISBN:
9789602213889
Σελίδες:
188
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο δρόμος της αγάπης
Τιμή εκδότη:€14,84
Η τιμή μας: €13,36
στο καλάθι
Ο δρόμος της αγάπης
Πώς μπορούμε να αγαπήσουμε ο ένας τον άλλο; Μια κορυφαία φιλόσοφος, η Λυς Ιριγκαρέ, θέτει και απαντά αυτό το ερώτημα μέσα από μια μοναδική εξερεύνηση της επιθυμίας, της γλώσσας και των ανθρώπινων σχέσεων από τη σκοπιά της σεξουαλικής διαφοράς, που είναι ίσως το θεμελιακό ερώτημα της εποχής μας.

Αν η δυτική φιλοσοφία θέλησε να είναι αγάπη της σοφίας, λησμόνησε ωστόσο να γίνει σοφία της αγάπης. Μας λείπουν ακόμα οι λέξεις, οι χειρονομίες, οι τρόποι δράσης και σκέψης για να πλησιάσουμε ο ένας τον άλλο, να έρθουμε σε διάλογο, να φτιάξουμε ένα κόσμο όπου θα μπορούμε να ζούμε μαζί. Η παγκοσμιοποίηση αντιπροσωπεύει μια ευκαιρία αλλά κι ένα κίνδυνο για την ανθρωπότητα. Η ομοιότητα είναι η βασική λογική με βάση την οποία οικοδομήθηκαν οι κοινωνίες και οι πολιτισμοί της Δύσης. Η διαφορά -που ξεκινάει με τη σεξουαλικότητα- μπορεί να ανοίξει μια εποχή αμοιβαίας επικοινωνίας, από τις πιο καθημερινές συναλλαγές μέχρι τη συνύφανση μιας δημοκρατικής οικουμενικής κοινότητας.

"Το έργο της Ιριγκαρέ είναι πάντοτε εκθαμβωτικό, απροσδόκητο, γεμάτο εκπλήξεις. Γι' άλλη μια φορά, ανοίγει τη φιλοσοφία, εδώ τη χαϊντεγγεριανή φιλοσοφία της γλώσσας, στο μυστήριο της σεξουαλικής διαφοράς, ένα μυστήριο εγγεγραμμένο αλλά συγκαλυμμένο σε όλη τη δυτική σκέψη. Κανένας άλλος στοχαστής της γενιάς της δεν έχει τη δική της ευρύτητα, ενορατική ικανότητα και πρωτοτυπία. Κανένας δεν έχει μπορέσει να φωτίσει την πρόκληση και το μυστήριο που φέρνει ο άλλος, ο άλλος της σεξουαλικής διαφοράς, σε κάθε είδους συνάντηση και γνώση.
(Elizabeth Grosz)
Τίτλος βιβλίου:Ο δρόμος της αγάπης
Τίτλος πρωτότυπου:The Way of Love
Εκδότης:Αλεξάνδρεια
Συντελεστές βιβλίου:Irigaray, Luce, 1932- (Συγγραφέας)
Καρανάσιος, Γιώργος (Μεταφραστής)
ISBN:9789602213889
Σειρά εκδότη:Φιλοσοφικοί Δρόμοι
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2007
Κατηγορίες:Ψυχολογία > Πρακτική Ψυχολογία > Συμβουλευτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες