Υλικά

Τεχνολογία, επιστήμη, επεξεργασία και σχεδιασμός
Εκδότης:
Κλειδάριθμος
Έτος:
2023
ISBN:
9789606453229
Σελίδες:
830
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Υλικά
Τιμή εκδότη:€87,00
Η τιμή μας: €78,30
στο καλάθι
Υλικά
Το βιβλίο “Υλικά: Τεχνολογία, επιστήμη, επεξεργασία και σχεδιασμός” είναι ένα απαραίτητο σύγγραμμα και πηγή αναφοράς για την τεχνολογία των υλικών, το οποίο δίνει στους σπουδαστές τη δυνατότητα να αναπτύξουν δεξιότητες και να κατανοήσουν τις ιδιότητες και τη διαδικασία επιλογής υλικών για τεχνικές εφαρμογές.
Ακολουθώντας μια προσέγγιση βασισμένη στον σχεδιασμό με πολύ ευρύτερη εμβέλεια από άλλα παρόμοια συγγράμματα, αυτή η τέταρτη αγγλική έκδοση καλύπτει τη διδακτέα ύλη ενός μεγάλου εύρους μαθημάτων στον τομέα των υλικών και του σχεδιασμού, όπως η Εισαγωγή στην Επιστήμη και την Τεχνολογία των Υλικών, τα Τεχνικά Υλικά, η Επιλογή και Επεξεργασία Υλικών, και τα Υλικά στον Σχεδιασμό.
Σε αυτή τη νέα έκδοση διατηρείται η έμφαση στον σχεδιασμό και την οπτική επικοινωνία, ενώ παράλληλα διευρύνεται η αναφορά στις φυσικές ιδιότητες των υλικών και στην επιλογή των τεχνικών διεργασιών.

Κύρια χαρακτηριστικά του βιβλίου:

Η προσέγγιση που βασίζεται στον σχεδιασμό παρέχει κίνητρα στους σπουδαστές και διατηρεί το ενδιαφέρον τους για την Επιστήμη και την Τεχνολογία των Υλικών μέσα από μελέτες πραγματικών περιπτώσεων και διαφωτιστικών παραδειγμάτων
Τα έξοχα έγχρωμα σχήματα διευκολύνουν την κατανόηση των εννοιών και των ιδιοτήτων των υλικών.
Κεφάλαια για την επιλογή και τον σχεδιασμό υλικών παρεμβάλλονται μεταξύ κεφαλαίων όπου περιγράφονται οι βασικές έννοιες των υλικών, έτσι ώστε οι σπουδαστές να μπορούν να διαπιστώσουν απευθείας τον τρόπο με τον οποίο αυτές οι βασικές γνώσεις μπορούν να αποδειχθούν σημαντικές στη διαδικασία του σχεδιασμού.

Νέα χαρακτηριστικά στην τέταρτη αγγλική έκδοση:

Εμπλουτίστηκε η ύλη που αφορά τις ιδιότητες των υλικών σε ατομικό επίπεδο και τη διάκριση μεταξύ ιδιοτήτων που εξαρτώνται από τους δεσμούς και εκείνων που εξαρτώνται από τη μικροδομή των υλικών.
Η ύλη που σχετίζεται με την επιλογή των εφαρμοζόμενων διαδικασιών επεκτάθηκε με μια συγκροτημένη προσέγγιση χειρισμού των ειδικών γνώσεων που αφορούν την αλληλεπίδραση μεταξύ υλικών, διαδικασιών και σχεδιασμού.
Οι αναφορές σχετικά με την επίδραση των υλικών στο περιβάλλον ενημερώθηκαν με νέες ενότητες περί βιωσιμότητας (αειφορίας) και βιώσιμης τεχνολογίας.
Τίτλος βιβλίου:Υλικά
Υπότιτλος βιβλίου:Τεχνολογία, επιστήμη, επεξεργασία και σχεδιασμός
Εκδότης:Κλειδάριθμος
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Ashby, Michael (Συγγραφέας)
Shercliff, Hugh (Συγγραφέας)
Cebon, David (Συγγραφέας)
Καρανικολός, Κώστας (Μεταφραστής)
Ψαρράς Γεώργιος Χρ. (Επιμελητής)
ISBN:9789606453229
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2023
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Μηχανική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες