ΠΕΑΝ

Οι βομβιστές της ελευθερίας
Εκδότης:
Περισκόπιο
Έτος:
2010
ISBN:
9789609408752
Σελίδες:
74
Εξώφυλλο:
Μαλακό
ΠΕΑΝ
Τιμή εκδότη:€6,90
Η τιμή μας: €6,21
στο καλάθι
ΠΕΑΝ
Η "Πανελλήνιος Ένωσις Αγωνιζομένων Νέων" (ΠΕΑΝ) κατέχει ξεχωριστή θέση ανάμεσα στις αντιστασιακές οργανώσεις που ιδρύθηκαν και έδρασαν στα αστικά κέντρα την περίοδο της Κατοχής, λόγω του δυναμισμού και της ηρωικής θυσίας πολλών μελών της.

Απαρτίστηκε κυρίως από ενθουσιώδεις νεαρούς, φοιτητές και διανοουμένους. Πίστευε απόλυτα στην ιδέα της απελευθέρωσης της χώρας με κάθε μέσο, επιλέγοντας να μείνει μακριά από κόμματα και πολιτικές διαμάχες. Τα τολμηρά σαμποτάζ τα οποία διενήργησε κατά των κατακτητών και των συνεργατών τους κέρδισαν τον θαυμασμό όλου του αντιστασιακού στρατοπέδου. Η μεταπολεμική ιστοριογραφία «αδίκησε» την ΠΕΑΝ καθώς ασχολήθηκε κατά βάση με την αντίθεση κομμουνιστικών και εθνικιστικών αντιστασιακών οργανώσεων. Αυτή την αδικία ανέλαβε να επανορθώσει ο θαλερός βετεράνος της ΠΕΑΝ Στάθης Τουρνάκης. Το παρόν έργο δεν αποτελεί μια απλή καταγραφή αναμνήσεων.

Ο συγγραφέας, τηρώντας στο ακέραιο την επιστημονική μεθοδολογία, μας προσφέρει μια ολοκληρωμένη ιστορία της ηρωικής οργάνωσης. Οι γλαφυρές μαρτυρίες των συμπολεμιστών του, που με τόση υπομονή και επιμέλεια συγκέντρωσε, και τα αδιάψευστα τεκμήρια από το, υπό ίδρυση, μουσείο της ΠΕΑΝ, συνθέτουν μια χρυσή σελίδα στο βιβλίο των μαρτύρων της Εθνικής Αντίστασης.

Το κείμενο εμπλουτίζεται από πρωτοδημοσιευόμενες φωτογραφίες και αποκαλυπτικά κείμενα.
Τίτλος βιβλίου:ΠΕΑΝ
Υπότιτλος βιβλίου:Οι βομβιστές της ελευθερίας
Εκδότης:Περισκόπιο
Συντελεστές βιβλίου:Τουρνάκης, Στάθης (Συγγραφέας)
ISBN:9789609408752
Σειρά εκδότη:Οι Μονογραφίες του Περιοδικού "Στρατιωτική Ιστορία"
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2010
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική > Στρατός και Άμυνα
Ιστορία > Ελληνική Ιστορία > Νεότερη Ελληνική Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες