Η σοφία της ανασφάλειας

Ένα μήνυμα για την εποχή του άγχους
Εκδότης:
Key Books
Έτος:
2023
ISBN:
9786185724207
Σελίδες:
184
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η σοφία της ανασφάλειας
Τιμή εκδότη:€14,85
Η τιμή μας: €13,37
Η σοφία της ανασφάλειας
Ο κορυφαίος φιλόσοφος Alan Watts μάς δείχνει πώς -σε μια εποχή πρωτοφανούς άγχους- μπορούμε να βρούμε την ολοκλήρωση αγκαλιάζοντας το παρόν και ζώντας απόλυτα στο τώρα.

Ο εγκέφαλος μπορεί να υιοθετήσει σωστές συμπεριφορές μόνο όταν η συνείδηση κάνει αυτό για το οποίο έχει σχεδιαστεί: αντί να αγωνίζεται για να ξεφύγει από την παρούσα εμπειρία να έχει αβίαστη επίγνωση αυτής.

Σε αυτό το διαχρονικό και κλασικό βιβλίο, ο κορυφαίος φιλόσοφος Alan Watts αντλεί γνώση από την ανατολική σοφία και θρησκεία, και προσφέρει κατευθύνσεις για μια πιο ολοκληρωμένη ζωή. Η κεντρική του διαπίστωση είναι πιο επίκαιρη από ποτέ: όταν ξοδεύουμε όλο μας το χρόνο ανησυχώντας για το μέλλον και θρηνώντας για το παρελθόν, δεν είμαστε σε θέση να απολαύσουμε την παρούσα στιγμή - τη μόνη που είμαστε πραγματικά σε θέση να βιώσουμε. Ο Watts προσφέρει το απελευθερωτικό μήνυμα ότι η αληθινή βεβαιότητα και η ασφάλεια προέρχονται μόνο από την κατανόηση ότι η παροδικότητα και η ανασφάλεια αποτελούν την ουσία της ύπαρξής μας. Επισημαίνει τη ματαιότητα του ατελείωτου κυνηγιού στόχων, είτε αυτοί συνίστανται σε οικονομική επιτυχία είτε σε σταθερότητα είτε στην αποφυγή του πόνου, και δείχνει ότι μόνο αν αναγνωρίσουμε αυτό που δεν ξέρουμε μπορούμε να μάθουμε οτιδήποτε πραγματικά αξίζει να γνωρίζουμε.

Στο Η σοφία της ανασφάλειας ο Watts εξηγεί πολύπλοκες έννοιες με σαφήνεια και απλότητα, καθιστώντας το ένα βιβλίο στο οποίο μπορείτε να επιστρέφετε ξανά και ξανά για στήριξη και έμπνευση σε δύσκολες στιγμές.
Τίτλος βιβλίου:Η σοφία της ανασφάλειας
Υπότιτλος βιβλίου:Ένα μήνυμα για την εποχή του άγχους
Εκδότης:Key Books
Συντελεστές βιβλίου:Watts, Alan W. (Συγγραφέας)
Τσουκαλά, Έλενα (Μεταφραστής)
Ιορδανίδου, Ντόση (Επιμελητής)
Πανταλού Εύη (Επιμελητής)
ISBN:9786185724207
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2023
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Φιλοσοφία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες