Βασικές αρχές της παιδαγωγικής των βρεφών

Από τη γέννηση - 3 ετών. Πρακτικές εισηγήσεις για βρεφοπαιδαγωγούς και γονείς
Εκδότης:
Πεδίο
Έτος:
2023
ISBN:
9789606356605
Σελίδες:
208
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Βασικές αρχές της παιδαγωγικής των βρεφών
Τιμή εκδότη:€16,90
Η τιμή μας: €15,21
στο καλάθι
Βασικές αρχές της παιδαγωγικής των βρεφών
Τα βρέφη (από τη γέννηση έως την ηλικία των 3 ετών) έχουν από πολύ νωρίς εμπειρίες φοίτησης σε οργανωμένα σύνολα. Η επιστημονική προσέγγιση της εκπαίδευσης και της φροντίδας τους είναι άκρως σημαντική, καθώς μέσα από τις πρώτες εμπειρίες τους τίθενται οι βάσεις για τη μετέπειτα ανάπτυξη και μάθησή τους στο σχολείο και στην κοινωνία.
Οι Βασικές αρχές της παιδαγωγικής των βρεφών είναι ένα εύχρηστο εγχειρίδιο που καλύπτει ένα σημαντικό κενό στη βιβλιογραφία της παιδαγωγικής επιστήμης, καθώς διατυπώνει μια σαφή φιλοσοφία και προσέγγιση των παιδαγωγικών αρχών της βρεφικής περιόδου. Εξετάζει τόσο το θεωρητικό όσο και το πρακτικό μέρος της παιδαγωγικής των βρεφών μέσα από πολλά παραδείγματα και πρακτικές εισηγήσεις. Περιγράφει επίσης την ολόπλευρη ανάπτυξη και μάθηση των βρεφών, προτείνει ένα αναλυτικό πρόγραμμα και αναλύει εμπεριστατωμένα τρόπους οργάνωσης της μάθησης κατά τη συγκεκριμένη περίοδο. Κάθε κεφάλαιο περιλαμβάνει ουσιαστικά ερωτήματα αναστοχασμού και συζήτησης για τις βρεφοπαιδαγωγούς, αλλά και πρακτικές προτάσεις εστιασμένες στους γονείς.
Το βιβλίο, που απευθύνεται σε εν ενεργεία και εν δυνάμει βρεφοπαιδαγωγούς και νηπιαγωγούς, σε ενήλικες που εργάζονται με βρέφη, καθώς και στους γονείς, αποτελεί μια εξαιρετική πηγή ενημέρωσης και υποστήριξης της αναπτυξιακής και μαθησιακής πορείας των βρεφών από τη γέννησή τους έως την ηλικία των 3 ετών.
Τίτλος βιβλίου:Βασικές αρχές της παιδαγωγικής των βρεφών
Υπότιτλος βιβλίου:Από τη γέννηση - 3 ετών. Πρακτικές εισηγήσεις για βρεφοπαιδαγωγούς και γονείς
Εκδότης:Πεδίο
Συντελεστές βιβλίου:Λοΐζου Ελένη (Συγγραφέας)
ISBN:9789606356605
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2023
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θεωρητικές > Παιδαγωγική
Υγεία - Διατροφή > Υγεία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες