Τα δεσμά του έρωτα

Ψυχανάλυση, φεμινισμός και το πρόβλημα της κυριαρχικότητας
Εκδότης:
University Studio Press
Έτος:
2023
ISBN:
9789601226040
Σελίδες:
352
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Τα δεσμά του έρωτα
Τιμή εκδότη:€22,00
Η τιμή μας: €20,90
Τα δεσμά του έρωτα
Τα Δεσμά του Έρωτα αποτελούν μια ανάλυση της αλληλεπίδρασης ανάμεσα στον έρωτα και την κυριαρχικότητα. Η κυριαρχικότητα λογίζεται ως μια αμφίδρομη διαδικασία, ένα σύστημα που περιλαμβάνει τη συμμετοχή εκείνων που υποκύπτουν στην εξουσία καθώς και εκείνων που την ασκούν. Πάνω από όλα, αυτό το βιβλίο, προσπαθεί να κατανοήσει πώς η κυριαρχικότητα είναι αγκιστρωμένη στις καρδιές των κυριαρχημένων.

Γιατί οι άνθρωποι υποτάσσονται στην εξουσία και μάλιστα αντλούν απόλαυση από την εξουσία που οι άλλοι ασκούν επάνω τους; Πού έγκειται η γοητεία της κυριαρχικότητας και της υποταγής και γιατί τις συναντούμε τόσο συχνά στην ερωτική ζωή; Γιατί είναι τόσο δύσκολο για τους άνδρες και τις γυναίκες να συναντηθούν ως ίσοι; Γιατί, πράγματι, συνεχίζουν να επαναλαμβάνουν τους ρόλους του αφέντη και του σκλάβου;

H διακεκριμένη φεμινίστρια θεωρητικός και ψυχαναλύτρια Jessica Benjamin εξηγεί γιατί αποδεχόμαστε και διαιωνίζουμε σχέσεις επιβολής και υποταγής. Μας αποκαλύπτει πως η κυριαρχικότητα αποτελεί μια σύνθετη ψυχολογική διαδικασία που παγιδεύει και τους δύο συμμετέχοντες σε δεσμά συνενοχής, καθώς καταδεικνύει τους τρόπους με τους οποίους η επιβολή υποκρύπτεται στην οικογενειακή μας ζωή, τους κοινωνικούς μας θεσμούς και ιδίως τις σεξουαλικές μας σχέσεις παρά τη συνειδητή μας δέσμευση στην ισότητα και την ελευθερία.
Τίτλος βιβλίου:Τα δεσμά του έρωτα
Υπότιτλος βιβλίου:Ψυχανάλυση, φεμινισμός και το πρόβλημα της κυριαρχικότητας
Τίτλος πρωτότυπου:The bonds of love
Εκδότης:University Studio Press
Συντελεστές βιβλίου:Benjamin Jessica (Συγγραφέας)
Ζωγράφου, Λία (Μεταφραστής)
Λαυρεντιάδης, Γρηγόρης (Επιμελητής)
ISBN:9789601226040
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2023
Κατηγορίες:Ψυχολογία > Ψυχοθεραπεία - Ψυχανάλυση
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες