Στρατηγικές διδασκαλίας στην ειδική και ενταξιακή εκπαίδευση

Εκδότης:
Πεδίο
Έτος:
2022
ISBN:
9789606353840
Σελίδες:
600
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Στρατηγικές διδασκαλίας στην ειδική και ενταξιακή εκπαίδευση
Τιμή εκδότη:€34,90
Η τιμή μας: €31,41
Στρατηγικές διδασκαλίας στην ειδική και ενταξιακή εκπαίδευση
«Το εγχειρίδιο συνθέτει τα ερευνητικά πορίσµατα µιας τεράστιας βιβλιογραφίας µε επίκεντρο την εκπαίδευση των µαθητών µε ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Είναι ένα βιβλίο που θα ήθελα να είχα γράψει εγώ: δυνατό, εύχρηστο, από τα πιο σηµαντικά βοηθήµατα για εκπαιδευτικούς. Ένα εκπληκτικό εγχειρίδιο».
John Hattie, Καθηγητής στο Πανεπιστήµιο της Μελβούρνης, συγγραφέας του Visible Learning

Το βιβλίο παρουσιάζει ένα εύρος σύγχρονων και εύχρηστων, επιστηµονικά τεκµηριωµένων στρατηγικών, που οι εκπαιδευτικοί µπορούν να χρησιµοποιήσουν για να αντιµετωπίσουν τις προκλήσεις της ειδικής και ενταξιακής εκπαίδευσης. Οι 29 στρατηγικές που περιγράφονται σε αυτό έχουν ισχυρό θεωρητικό υπόβαθρο, στηρίζονται σε πλούσια ερευνητική βάση δεδοµένων από διάφορες χώρες και παρέχουν σαφείς κατευθυντήριες γραµµές για την εφαρµογή τους, καθώς και περαιτέρω καθοδήγηση όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο. Το σημαντικότερο: παρότι επικεντρώνονται σε µαθητές µε ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, αυτές οι στρατηγικές µπορούν να εφαρµοστούν σε καθολικό επίπεδο και να ωφελήσουν όλους τους μαθητές.
Σηµαντικά χαρακτηριστικά του βιβλίου είναι:
• Η εύχρηστη δοµή του, µε τις στρατηγικές να ταξινοµούνται σε τέσσερις ευρείες κατηγορίες: συµπεριφορικές, κοινωνικές, γνωστικές και µικτές.
• Κεφάλαια που πραγµατεύονται νέες θεµατικές περιοχές, όπως η νευροεπιστήµη, η κοινωνική και συναισθηµατική εκπαίδευση, η οπτική µάθηση και επικοινωνία, η µετάβαση από το σχολείο σε µετασχολικά περιβάλλοντα.
• Κεφάλαια που εξετάζουν ένα ευρύ φάσµα σύγχρονων µελετών για την εκπαίδευση, την ψυχολογία, την υγεία και την τεχνολογία.
Ένα πολύτιµο εγχειρίδιο και μια σηµαντική πηγή πληροφοριών για εκπαιδευτικούς (γενικής και ειδικής εκπαίδευσης), σχολικούς διευθυντές, φοιτητές παιδαγωγικών τµηµάτων, εκπαιδευτικούς ψυχολόγους, συντονιστές και συµβούλους ειδικής και ενταξιακής εκπαίδευσης, ερευνητές στον χώρο της εκπαίδευσης αλλά και όλους όσοι ασχολούνται γενικότερα με την εκπαίδευση των παιδιών.
Τίτλος βιβλίου:Στρατηγικές διδασκαλίας στην ειδική και ενταξιακή εκπαίδευση
Τίτλος πρωτότυπου:What Realy Works in Special and Inclusive Education
Εκδότης:Πεδίο
Συντελεστές βιβλίου:Mitchell, David, 1969- (Συγγραφέας)
Sutherland Dean (Συγγραφέας)
Λυμπεροπούλου Χαρίκλεια (Μεταφραστής)
Βλάχου, Αναστασία (Επιμελητής)
ISBN:9789606353840
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2022
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θεωρητικές > Παιδαγωγική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες