Ψυχοθεραπευτική προσέγγιση του καρκινοπαθούς

Εκδότης:
Αρμός
Έτος:
2023
ISBN:
9789606155437
Σελίδες:
372
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ψυχοθεραπευτική προσέγγιση του καρκινοπαθούς
Τιμή εκδότη:€20,00
Η τιμή μας: €18,00
στο καλάθι
Ψυχοθεραπευτική προσέγγιση του καρκινοπαθούς
Η εικοσιπενταετής και πλέον κλινική εμπειρία υποδοχής αιτημάτων αντιμετώπισης καρκινοπαθών στο δημόσιο νοσοκομείο μάς οδήγησε να συνδέσουμε την διαφορετικότητα της μορφής του εντοπισμένου σωματικού συμπτώματος με τα τρία επίπεδα εκδήλωσης της ύπαρξης: τις δράσεις του σώματος, τις σκέψεις και τα συναισθήματα του ανθρώπου.
Υποστηρίζεται μάλιστα σθεναρά ότι η προοδευτική κατάρρευση της άμυνας του ανοσοποιητικού συστήματος, ΑΠΣ, συνέπεια χρόνιου στρες, απώλειας, άγχους και κατάθλιψης συνιστούν προδιαθεσικούς παράγοντες νόσησης.
Εντάσσουμε τον καρκίνο στα ψυχοσωματικά νοσήματα διότι αφορά μια πρώιμη ναρκισσιστική διαταραχή. Το πρώιμο ανεπεξέργαστο ψυχικό τραύμα με τα χαρακτηριστικά του ξένου σώματος όπως απουσία, απώλεια, παραμέληση, κενό, αμφιθυμία, διαταραγμένη παρουσία της μητέρας, συνιστά ερεθιστικό παράγοντα που εγγράφεται σταθερά στη μνήμη του σώματος και καταναλώνει τον ψυχισμό.
Ο καρκίνος καλεί τον άνθρωπο τον οποίο επισκέπτεται, να επανεξετάσει τη σημασία και τη λειτουργία του προσβεβλημένου οργάνου. Θέτει ερωτήματα και επαναφέρει επιτακτικά τις επιλογές και τις προτεραιότητες του ανθρώπου για την σχέση του με το σώμα και το σύνολο του εαυτού: Είναι εν τέλει αυτές οι επιλογές υπέρ της ζωής ή υπέρ του θανάτου;
Τίτλος βιβλίου:Ψυχοθεραπευτική προσέγγιση του καρκινοπαθούς
Εκδότης:Αρμός
Συντελεστές βιβλίου:Μπαζίνης Αθανάσιος Ν. (Συγγραφέας)
ISBN:9789606155437
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2023
Κατηγορίες:Ψυχολογία
Ψυχολογία > Ψυχοθεραπεία - Ψυχανάλυση
Υγεία - Διατροφή > Ιατρική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες