Από την ένταση στον πόλεμο

Τα «πως» και τα «γιατί» της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία
Εκδότης:
Αρμός
Έτος:
2022
ISBN:
9789606155604
Σελίδες:
218
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Από την ένταση στον πόλεμο
Τιμή εκδότη:€13,00
Η τιμή μας: €11,70
στο καλάθι
Από την ένταση στον πόλεμο
Αυτός ο πόλεμος θα σημάνει πάρα πολλά πράγματα για την εποχή μας. Ο κόσμος δεν πρόκειται ποτέ πλέον να είναι ίδιος. Με την εξέλιξη των τεχνολογιών και με τα άλματα που γίνονται στις επικοινωνίες η σύγκρουση στην Ουκρανία αφορά σχεδόν τους πάντες. Μοιάζει με φονική αντιπαράθεση που διαδραματίζεται στη γειτονιά όλων μας. Και θα μας σημαδέψει για πάντα. Οι επιπτώσεις στην ενέργεια και στις οικονομίες όλων των χωρών θα υπάρξουν καταλυτικές. Για το απώτερο μέλλον. Ελπίζω ο αναγνώστης που θα με ακολουθήσει σε αυτό το ταξίδι αναζήτησης και ανάλυσης θα μοιρασθεί μαζί μου την αγωνία για το μέλλον. Αλλά και την αισιοδοξία για την ανθρώπινη φύση και για το γεγονός πως η γνώση οδηγεί σε καλύτερα αποτελέσματα και προς ένα σωστότερο κόσμο.
Βρισκόμαστε όλοι στο μέσον του κυκεώνα αυτής της αντιπαράθεσης. Κι έχει άμεσο αντίκτυπο στις ζωές μας. Οφείλουμε λοιπόν να παρακολουθήσουμε όλες τις φάσεις του. Πώς ξεκίνησε; Υπήρχαν προοπτικές για να αποτραπεί; Ποιος έχει την τελική ευθύνη για ό,τι έγινε; Ποιος κερδίζει και ποιος χάνει από τις συγκρούσεις; Τι σημαίνει αυτή η αναμέτρηση της Ρωσίας με την Δύση για τον υπόλοιπο κόσμο; Τι σημαίνει αυτός ο πόλεμος για εμάς, για την Τουρκία, για τις μεταξύ μας σχέσεις, για την οικονομία μας, για την ελληνική ναυτιλία, για την Ευρώπη και για το μέλλον γενικότερα;
Στα κείμενα του βιβλίου έρχονται στο προσκήνιο πράγματα που δεν είναι γνωστά. Και που σίγουρα θα ανοίξουν νέους ορίζοντες στη σκέψη για την κατανόηση της συμπεριφοράς πολλών χωρών, της νοοτροπίας των ανθρώπων τους και των εξελίξεων.
Τίτλος βιβλίου:Από την ένταση στον πόλεμο
Υπότιτλος βιβλίου:Τα «πως» και τα «γιατί» της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία
Εκδότης:Αρμός
Συντελεστές βιβλίου:Ανδριανόπουλος, Ανδρέας (Συγγραφέας)
ISBN:9789606155604
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2022
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Δοκίμιο
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική > Στρατός και Άμυνα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες