Η Αθήνα δαγκώνει

Μαρτυρίες
Εκδότης:
Πύλη
Έτος:
2007
ISBN:
9789607041173
Σελίδες:
127
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η Αθήνα δαγκώνει
Τιμή εκδότη:€8,12
Η τιμή μας: €7,31
στο καλάθι
Η Αθήνα δαγκώνει
Τέλη των 90ς, σε μια πόλη που αλλάζει. Μια νέα γυναίκα προσλαμβάνεται σαν ντίλερ χαπιών έκστασι από ένα κλαμπ. Ένα μοντέλο γίνεται escort, για να ξεπληρώσει τα χρέη της. Γυναίκες από το ανατολικό μπλοκ έρχονται στην Αθήνα, για να δουλέψουν σε βιοτεχνίες, και καταλήγουν σε στριπτιζάδικα ή πορνεία. Μια παρέα παιδιών του δρόμου προσπαθούν να επιβιώσουν σε απαγορευμένα για μικρά παιδιά σημεία της πόλης. Μια μητέρα φιλοσοφεί τη ζωή μέσα από ένα "σπίτι" του τριχίλιαρου. Ένα δεκαοχτάχρονο αγόρι περιπλανιέται σε προγράμματα απεξάρτησης, μήπως και βρει έναν τρόπο να επικοινωνήσει ξανά με τη μεγάλη του αδελφή, η οποία έπεσε με τα μούτρα στην ηρωίνη. Τα τζάνκια της Ομόνοιας, καλωσορίζουν τους καινούριους που από τις πίστες των κλαμπς γλίστρησαν στην πλατεία του πάρε-δώσε. Εκεί που όλοι κάτι πουλούν ή κάτι ζητούν. Ναρκωτικά, όπλα, πλαστά διαβατήρια, κορίτσια, αγόρια... Αυτή η πλατεία είναι η πρώτη εικόνα που έχουν από την Αθήνα οι μετανάστες που έφτασαν εδώ ζητώντας μια καλύτερη ζωή. Θα τη βρουν;

Μια δημοσιογράφος παίζει με τα όρια ρεπορτάζ και λογοτεχνίας. Και γράφει σαν διηγήματα τις πραγματικές ζωές κάποιων κατοίκων της Αθήνας. Άλλοτε ψιθυρίζουν, άλλοτε ουρλιάζουν, ελπίζοντας η πόλη να τους προσέξει τώρα, να τους αγαπήσει επιτέλους. Αλλά εκείνη είναι πια άγρια. Στην είσοδό της, έπρεπε να είχαν βάλει μια ταμπέλα να προειδοποιεί τους νεοφερμένους: "Προσοχή, η Αθήνα δαγκώνει".

Τα κείμενα του βιβλίου δημοσιεύθηκαν, αρχικά, στα περιοδικά "Κλικ", "Γυναίκα" και "Cosmopolitan".
Τίτλος βιβλίου:Η Αθήνα δαγκώνει
Υπότιτλος βιβλίου:Μαρτυρίες
Εκδότης:Πύλη
Συντελεστές βιβλίου:Χειρδάρη, Ειρήνη (Συγγραφέας)
Ρόκου, Δάφνη (Φωτογράφος)
Στάβερης, Σπύρος (Φωτογράφος)
ISBN:9789607041173
Σειρά εκδότη:Γέφυρες
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2007
Σημείωση:Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα βιβλία "Η Ομόνοια καίγεται" του Σπύρου Στάβερη και "Ο γύρος του κόσμου σε μια πόλη" της Δάφνης Ρόκου.
Κατηγορίες:Ψυχολογία
Γενικά Βιβλία > Μαρτυρίες - Βιογραφίες - Αυτοβιογραφίες - Ντοκουμέντα
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Εθνολογία, Λαογραφία και Πολιτισμός
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > MME
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες