Deep work

Μάθε να είσαι αποτελεσματικός και παραγωγικός
Εκδότης:
Παπασωτηρίου
Έτος:
2022
ISBN:
9789604911714
Σελίδες:
272
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Deep work
Τιμή εκδότη:€18,00
Η τιμή μας: €16,20
στο καλάθι
Deep work
Η “deep work” («δουλειά βάθους») –φράση που επινόησε ο συγγραφέας και καθηγητής Καλ Νιούπορτ στο δημοφιλές μπλογκ του Study Hacks– είναι η ικανότητα προσήλωσης σε μια γνωστικά απαιτητική ασχολία. Είναι μια δεξιότητα που θα σας επιτρέψει να κάνετε γρηγορότερα κτήμα σας σύνθετες πληροφορίες και να έχετε καλύτερα αποτελέσματα σε λιγότερο χρόνο. Η δουλειά βάθους θα σας κάνει καλύτερους σε ό,τι κάνετε και θα σας δώσει την αίσθηση πραγματικής ικανοποίησης που προσφέρει η κατάκτηση μιας δεξιότητας. Εν ολίγοις, η δουλειά βάθους είναι κάτι σαν υπερδύναμη στην ολοένα πιο ανταγωνιστική οικονομία του 21ου αιώνα.
Παρ’ όλα αυτά, οι περισσότεροι έχουν χάσει την ικανότητα να εμβαθύνουν, κι έτσι περνούν τις μέρες τους σ’ έναν ορυμαγδό από ιμέιλ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς καν να συνειδητοποιούν ότι υπάρχει καλύτερος τρόπος.
Στο Deep Work, ο Καλ Νιούπορτ αντιστρέφει το αφήγημα περί αντίκτυπου στην εποχή της συνδεσιμότητας. Αντί να ισχυριστεί ότι οι περισπασμοί είναι κάτι το κακό, αναδεικνύει τη δύναμη του αντιθέτου τους. Χωρίζοντας το βιβλίο σε δύο μέρη, διατείνεται αρχικά ότι σχεδόν σε κάθε επάγγελμα η καλλιέργεια ενός ήθους εργασιακής βαθύτητας ωφελεί αφάνταστα. Κατόπιν παρουσιάζει ένα δυνατό πρόγραμμα εξάσκησης, μέσα από μια σειρά τεσσάρων «κανόνων», ικανό να μεταμορφώσει το μυαλό και τις συνήθειές σας έτσι ώστε να υποστηριχτεί αυτή η δεξιότητα.
Το Deep Work ταξιδεύει τον αναγνώστη σε μια αφήγηση γεμάτη αξέχαστες ιστορίες –από τον Καρλ Γιουνγκ που χτίζει έναν πέτρινο πύργο στο δάσος για να μπορέσει να προσηλωθεί στο έργο του μέχρι έναν πρωτοπόρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που αγοράζει εισιτήριο διακεκριμένης θέσης μετ’ επιστροφής για το Τόκιο για να γράψει απερίσπαστος ένα βιβλίο εν πτήσει– και αναπάντεχες πρακτικές συμβουλές, όπως ο ισχυρισμός ότι οι περισσότεροι σοβαροί επαγγελματίες θα πρέπει να εγκαταλείψουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ότι θα πρέπει να εξασκηθείτε στη βαρεμάρα.
Με απλά λόγια: αν πάρετε τη σοφή απόφαση να αναπτύξετε και να καλλιεργήσετε τη συνήθεια να δουλεύετε σε βάθος, αυτό το βιβλίο θα σας δείξει τον δρόμο. Πρόκειται για έναν ανεκτίμητο οδηγό για οποιονδήποτε επιζητά την επιτυχία σε έναν κόσμο που κατακλύζεται όλο και περισσότερο από περισπασμούς.
Με μια μίξη πολιτιστικής κριτικής και πρακτικών συμβουλών, το Deep Work, δείχνει το δρόμο προς την επιτυχία σ’ έναν κόσμο γεμάτο περισπασμούς.
Τίτλος βιβλίου:Deep work
Υπότιτλος βιβλίου:Μάθε να είσαι αποτελεσματικός και παραγωγικός
Τίτλος πρωτότυπου:Deep Work: Rules for Focused Success in a Distracted World
Εκδότης:Παπασωτηρίου
Συντελεστές βιβλίου:Newport Cal (Συγγραφέας)
Κονταξάκη, Αλεξάνδρα (Μεταφραστής)
Σίμος, Κωνσταντίνος (Επιμελητής)
ISBN:9789604911714
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2022
Κατηγορίες:Ψυχολογία > Πρακτική Ψυχολογία > Συμβουλευτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες